Donnarumma ciki gólt kapott Manchesterben + videó

Hiányzó sztárjátékosok, de két nagy múltú csapat. Így lehetett felvezetni a Manchester United–AC Milan Európa-liga-nyolcaddöntő első mérkőzését. Két fejesgól született, az 1-1-es döntetlennek egyértelműen a Milan örülhet, és nemcsak az idegenben elért kedvező eredmény miatt, hanem azért is, mert az utolsó pillanatban sikerült egyenlíteni.

Magyar Nemzet
2021. 03. 11. 21:14
Serie A - Inter Milan v AC Milan
Gianluigi Donnarumma nem várt helyről kapott dícséretet Fotó: Daniele Mascolo Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United és az AC Milan legutóbb tizenegy évvel ezelőtt találkozott egymással, s akkor természetesen nem az Európa-ligában, hanem ott, ahol a tradíciói alapján mindkét klubnak a helye volna: a Bajnokok Ligájában. 2010-ben a Vörös Ördögök 7-2-es összesítéssel jutottak tovább a Milan elleni BL-nyolcaddöntőből.

Most viszont bő tíz perc után már két góllal vezethetett volna a Milan. Előbb Leao, majd Kessié talált az MU kapujába, ám előbbi találatot les miatt érvénytelenítették, utóbbit pedig azért, mert a vendégjátékos a kezét is használta. Sokáig úgy tűnt, hogy a mérkőzés egyetlen megadott gólját viszont a Manchester United jegyezte: az 50. perben Bruno Fernandes ívelt előre, a csereként beállt Amad Diallo pedig háttal a kapunak fejelte át a labdát a határozatlan Donnarumma felett a kapuba.

 

A Milan azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és a legvégén érkezett a válasz. A 92. percben egy milánói szöglet után Kjaer fejelt a kapuba, s ezzel 1-1-re mentette a meccset az olasz csapat. A visszavágó március 18-án lesz.

 

Egyébként a mérkőzésre mindenképpen rányomta a bélyegét, hogy fél kezdőre való sérült hiányzott mindkét oldalon, köztük igen fontos játékosokkal. A hazaiaknál Phil Jones, Juan Mata, Paul Pogba, David de Gea és Donny van de Beek, a vendégeknél Ismael Bennacer, Hakan Calhanoglu, Zlatan Ibrahimovic, Daniel Maldini, Mario Mandzukic és Ante Rebic sem léphetett pályára.

A többi mérkőzésen az Ajax 3-0-ra legyőzte a svájci Young Boyst, a Villarreal 2-0-ra nyert a Dinamo Kijev otthonában, a Slavia Praha pedig hazai pályán 1-1-et játszott a Rangersszel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.