A Manchester City megint eltolta a bajnokavatást a PL-ben

A Premier League 30. fordulójának zárásaként a Manchester City 5-0-lal kiütötte a Burnley-t, és ezzel eldől, hogy a Liverpool szerdán még nem lehet matematikailag is bajnok. A duplázó Phil Foden Ryjad mahrez szerint az angol futball új csillaga lesz.

Magyar Nemzet
2020. 06. 23. 10:08
Sterling, Raheem
Phil Fodent kétszer is ünnepelhették a társak Fotó: MTI/AP/Pool/Dave Thompson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn este befejeződött a Premier League 30. fordulója, és a Manchester City ismét elhalasztotta a bajnokavatást. A múlt héten ezt már megtette egyszer azzal, hogy nem kapott ki az Arsenaltól, és mivel most ismét nyert, a Liverpool szerdán még hiába győzne, várnia kell az ünnepléssel, miután vasárnap este gól nélküli döntetlent játszott az Everton vendégeként.

A Manchester City a 30. forduló zárásaként a Burnleyt fogadta, és simán elintézte egy 5-0-ás sikerrel. A mérkőzés hőse a 20 éves Phil Foden volt, aki két szép góllal járult hozzá a győzelemhez – ő szerzett vezetést az első félidő derekán és ő zárta le a gólok sorát –, közben Ryjad Mahrez is duplázott, majd David Silva is betalált. Végig uralta a mérkőzést a hazai csapat, miközben a vendégek csak a védekezéssel törődtek, de még így is alig jutottak labdához. A rotáció miatt nem éppen a legerősebb csapatával felálló Manchester City a szünetben már 3-0-ra vezetett, a lendülete a második félidőben sem hagyott alább, elképesztő különbséget lehetett látni a két gárda között. A hazai együttes szinte tetszés szerint érte el újabb góljait, amelyek mind remek kombináció után születtek meg. A vége 5-0 lett, de jóval több is lehetett volna.

Phil Fodent kétszer is ünnepelhették a társak
Fotó: MTI/AP/Pool/Dave Thompson

A Manchester City így két ponttal közelebb került a forduló végén a Liverpoolhoz, amelynek még így is tetemes, kereken húszpontos az előnye. Ez azt jelenti, ha a Vörösök szerdán nyernek is az Anfielden a Crystal Palace ellen, papíron még nem lesznek bajnokok, azzal még várniuk kell kicsit. Ugyanakkor a Manchester kilenc ponttal áll a második helyen a Leicester előtt, tehát biztosan őrzi ezt az értékes pozíciót.

A Burnley elleni győzelem után Riyad Mahrez a klub honlapjának nyilatkozva Phil Fodent méltatta, aki szerinte rengeteget fejlődött az utóbbi időben, sokat dolgozik, és ha így folytatja, ragyogó csillaga lesz a Manchester Citynek és az angol futballnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.