Megdőlt Szerhij Bubka szakállas, 26 éves világcsúcsa

Armand Duplantis megdöntötte Szerhij Bubka még 1994-ben felállított szabadtéri világcsúcsát rúdugrásban, Az új rekord 6,15 méter.

Magyar Nemzet
2020. 09. 17. 21:09
Diamond League - Rome
A világcsúcsot megdöntő atléták szokásos dokumentumértékű felvétele, ezúttal Armand Duplantisszal a főszerepben Fotó: Ciro De Luca Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svéd atléta a római GHyémán-liga-versenyen második kísérletre vitte át a szenzációs magasságot, átadva a múltnak a legendás ukrán Szerhij Bubka 1994-ben felállított, 6,14 méteres rekordját.

A 20 éves Duplantis februárban a fedett pályás rekordot már megdöntötte, 6,18 métert ugrott teremben.

Jó formáját már szeptember elején igazolta, akkor Lausanne-ban 6,07 méterrel minden idők második legjobb szabadtéri ugrását mutatta be. A amerikai apától és svéd anyától származó Mondo az idén mind a 15 versenyét megnyerte.

A nemzetközi szövetség 2000 óta nem különbözteti meg a fedett pályás és a szabadtéri világrekordot, egy csúcsot tart nyilván, így a mostani eredmény hivatalosan a legjobb szabadtéri teljesítmény.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.