Megégett a Zalaegerszeg Lipóton

A Lipót Pékség labdarúgócsapatának eddigi legnagyobb sikere a megyei bajnokság megnyerése volt 2008-ban, ám ezt egy hét múlva akár túl is szárnyalhatja.

2020. 02. 13. 7:09
null
Lanzafame és a Honvéd is visszafogottan játszott Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lipót Pékség eddigi legnagyobb sikere a megyei bajnokság megnyerése volt 2008-ban, ám ezt egy hét múlva akár túl is szárnyalhatja. Nyolc közé jutni a Magyar Kupában (MK) egy harmadosztályú klub számára több mint bravúr, és a csapat most tett egy nagy lépést ebbe az irányba: hazai pályán az MK nyolcaddöntőinek első mérkőzésén 3-1-re legyőzte az élvonalban futballozó Zalaegerszeget. Ez akkor is nagy szó, ha a ZTE éppen a kiesés ellen harcol, ennek a sikerességét pedig hűen tükrözi, hogy a vezetők a héten menesztették Dobos Barna vezetőedzőt. A helyére érkezett Márton Gábornak a debütálás az egerszegi kispadon kínos lett ezzel a vereséggel, az egyetlen vigasza az lehet, hogy a csapat idegenben szerzett egy gólt, ami reményt adhat a visszavágóra.

Eleinte úgy tűnt, a szebb napokat is látott Pécsi MFC is megfricskázza az élvonalból érkezett vendégét, a Paksot; az első félidőben vezetést szerzett, majd a szünet után kihagyott egy tizenegyest. A vendégek hamar megfordították az eredményt, a pécsiek egy újabb büntetőből kiegyenlíthettek volna, de az a próbálkozás is kimaradt, így a Paks várhatja előnnyel a visszavágót. Dorogon az NB III-as III. ker. TVE már a 4. percben vezetést szerzett, de a végére nagy különbségű vereséget szenvedett a másodosztályban vitézkedő házigazdájától.

Lanzafame és a Honvéd is visszafogottan játszott
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A Puskás Akadémia magabiztosan érvényesítette a papírformát Békéscsabán, mint ahogy az NB II-es tabellát vezető MTK-nak sincs miért aggódnia a továbbjutást illetően, miután a Hidegkuti-stadionban nagy előnyt szerzett az egy osztállyal lejjebb szereplő Dunaújvárossal szemben.

A Bp. Honvéd egy nagyon szívós Haladást fogadott, és csak minimális előnyt tudott szerezni, igaz, takaréklángon futballozva is szerzett egy gólt, kérdés, ez elég lesz-e jövő héten Szombathelyen.

Magyar Kupa, nyolcaddöntők, első mérkőzések: Lipót Pékség (NB III)–Zalaegerszeg 3-1, Pécsi MFC (NB III)–Paks 1-2, Dorog (NB II)–III. ker. TVE (NB III) 4-1, Mezőkövesd–Kaposvár 2-1, Békéscsaba (NB II)–Puskás Akadémia 0-3, MTK (NB II)–Dunaújváros (NB III) 3-0, Bp. Honvéd–Haladás (NB II) 1-0. Kedden játszották: Újpest–Mol Fehérvár FC 0-0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.