Megtréfálta kupaellenfeleit a Ferencváros

Magyar Nemzet
2020. 01. 20. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros hódította el a jégkorong Magyar Kupát. Tekintve, hogy az FTC a bajnoki címvédő, s az Erste Liga 2019–20-as alapszakaszát is a második helyen zárta a Csíkszereda mögött, azt gondolhatnánk, ez a papírforma. Csakhogy a Magyar Kupa speciális sorozat a magyar hokiban, itt találkoznak a különböző országokban szereplő magyar klubcsapatok. Az Ausztriában vendégeskedő „nagy” Fehérvár mentesült az előcsatározásoktól, de a Fradi mellett a szlovák ligában erősödő MAC és DVTK is könnyedén jutott be a négy közé.

A Miskolcon rendezett négyes döntőben szombaton először a Fehérvár a vártnál nagyobb fölénnyel, 6-2-re verte a házigazdát. Ezután annál nagyobb csatában, az ősszel a válogatottban is bemutatkozó ifjú kapus, Arany Gergely vezérletével az FTC 1-0-ra legyőzte a MAC-ot. Egy éve ugyanezért a tétért még a MAC nyert könnyedén, 5-1-re. Egy meccsen bármi megtörténhet, gondolhatjuk, csakhogy Fodor Szabolcs edző együttese vasárnap a döntőben talán még jobb teljesítményt nyújtva 6-3-ra múlta felül a Fehérvárt. Igaz, hogy a fehérvári kapus lehozása után az utolsó két gólt már üres kapuba ütötték a ferencvárosiak, de ezt mit sem von le a sikerük értékéből.

– Tudtuk, csak úgy van esélyünk, ha végig hatalmas Fradi-szívvel küzdünk. A csapatmunka diadala ez a Magyar Kupa-győzelem, köszönet érte a játékosoknak, a stábtagoknak, a szurkolóknak, a vezetőknek, mindenkinek, aki hitt benne és tett érte – értékelt Fodor Szabolcs. A fehérváriak nehezen találták a szavakat a vereségre, mi mást tehettek, a zöld-fehéreket dicsérték.

Lehet, hogy ismét eljött az egységes magyar bajnokság ideje.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.