Megunták a hibáit, leváltják a világ legdrágább kapusát

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea folytatta a nagybevásárlást, ezúttal Edouard Mendyt vásárolták meg a Rennestől.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC.com2020. 09. 24. 12:54
Chelsea FC vs Liverpool FC
Kepa a Liverpool elleni hibája volt az utolsó csepp a pohárban Fotó: EPA/Matt Dunham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szenegáli labdarúgó ötéves szerződést írt alá a Kékekkel. Ezzel ő lett a nyolcadik játékos, akit a londoniak leigazoltak az elmúlt időszakban – idézi fel a BBC.

Kepa a Liverpool elleni hibája volt az utolsó csepp a pohárban
Fotó: EPA/Matt Dunham

A klub döntése nem véletlen, hiszen a világ legdrágább kapusa, a 71 millió fontért szerződtetett Kepa Arrizabalaga hibái miatt sok pontot veszített a Chelsea, védési hatékonysága csupán 53,5 százalék volt a Premier League előző évadában Edouard Mendy a francia élvonalban elért 76,3 százalékához képest. A spanyol játékosban Frank Lampard bizalma is megingott, tavasszal több alkalommal a 38 éves Willy Caballerót nevezte helyette a kezdőcsapatba. A vezetőedző Mendy megszerzését természetesen nem ezzel indokolta, elmondása szerint csupán a versenyhelyzetet szeretné megnövelni a kapusposzton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.