Messi egyik legjobb barátjával igyekeznek megnyugtatni Ronaldót

Mindenről Cristiano Ronaldo tehet. Az ötszörös Aranylabdás portugál labdarúgónak még egy év van hátra a szerződéséből, de olasz források szerint új igazolásokhoz köti a maradását a Juventusnál. Ronaldo a csatársor megerősítését kérte klubja vezetőitől. Ők pedig már fel is vették a kapcsolatot a Manchester City támadójával, Sergio Agüeróval. A Kun becenevű csatár rokoni kapcsolatban áll Lionel Messivel: a Barcelona zsenije az egyik gyerekének a keresztapja.

Szilágyi
2021. 03. 26. 17:27
CRISTIANO RONALDO
Cristiano Ronaldo visszanéz... Meggondolja magát és marad a Juvnetusnál? Fotó: MARCO ALPOZZI Forrás: MTI/AP/LA PRESSE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha ez igaz, akkor komoly fordulatot vett és a Juventus „házassága”. A Porto elleni Bajnokok Ligája-búcsú után felerősödtek az ötszörös Aranylabdás világklasszis távozásáról szóló hangok, a reformokat sürgető újságíró szerint a portugál nem fiatal, viszont a horribilis fizetése ellenére nem tudta eljuttatni a Juvét oda, ahova 1996 óta szeretne visszajutni: Európa trónjára.

A vágyott Bajnokok Ligája-győzelmet CR-el sem sikerült megszereznie a fekete-fehéreknek, 2018, vagyis az ötszörös BL-győztes portugál leigazolása óta még az elődöntőig sem jutott az Öreg Hölgy.

A Porto elleni blamázs után Ronaldo a Cagliari elleni mesterhármassal jelezte, hogy nem feltétlenül ő a gátja a Juve fejlődésének, és ezt alighanem a klubvezetők is észlelték. Az utóbbi napokban alább hagytak a portugál távozásáról szóló pletykák, pedig a „mindig jól értesült” olasz sajtó már elképzelte őt Miamiban, David Beckham klubjában. Felvetődött, hogy Ronaldo visszatér korábbi sikerei helyszínére, a Real Madridhoz vagy az eggyel korábbi állomáshelyére, a Manchester Unitedhez, sőt, olyan forrás is akadt, amely összehozta a 35 éves csatárt nevelőklubjával, a Sporting Lisszabonnal.

Ronaldo csak akkor marad Torinóban, ha van értelme
Fotó: Alessandro Di Marco / EPA

A legújabb hírek szerint Ronaldo marad, sőt, a La Gazzetta dello Sport szerint ő diktálja a feltételeket. Az ötszörös Aranylabdás legalább két minőségi igazolást szeretne Torinóban látni, állítólag kikötötte, hogy a kettőből az egyik csatár legyen. A Juve pedig azon dolgozik, hogy teljesítse a legdrágább játékosa kívánságát, állítólag már puhatolózó tárgyalásokat folytatott Sergio Agüeróval. A Manchester City argentin csatárának a szerződése a nyáron lejár, ingyen lehetne megszerezni. Ronaldo valószínűleg nem ágálna az argentin ellen, Agüero a világfutball egyetlen szereplője, aki rokoni kapcsolatot is ápol(t) Diego Maradonával és Lionel Messivel. A labdarúgó négy évig az apósának tudhatta Maradonát, amíg boldog házasságban élt a tavaly elhunyt zseni lányával, Gianninával.

A házasság felbomlott, Agüero máshol kereste és találta meg a boldogságot, egy argentin táncosnő mellett kezdett új életet. Maradona dühében az összes családi fotóról kisatírozta a hűtlen csatárt. Agüero gyerekkora óta baráti kapcsolatot ápol Lionel Messivel, a korosztályos válogatottakban együtt játszottak, az egyik gyereke keresztapja a Barcelona zsenije.

Messi (jobbra) és Aguero mindent meg tudnak beszélni
Fotó: Alex Caparros / Getty Images

Ő lenne tehát az egyik, akivel a Juventus igyekezne megnyugtatni Cristiano Ronaldót. A milánói sportlap szerint Moise Kean lenne a másik. Az elefántcsontparti származású csatár jelenleg kölcsönben a Paris SG-ben futballozik. A szezon végén visszarendelheti őt az Everton, az angol bajnokságban szereplő csapat 2019-ben harmincmillió euróért vásárolta meg Keant – a Juventustól. Még az is lehet, hogy – az olasz szokások szerint – visszavásárlási záradék is szerepelt a megállapodásban. Ezt nem tudhatjuk.

Azt viszont igen, hogy az Atléico Madrid kölcsönjátékosa, Álvaro Morata tízmillió euró ellenében még egy szezont lehúzhat a Juvénál. Paulo Dybala pedig hiába akar kikövetelni magának új szerződést, klubja nem feltétlenül ragaszkodik hozzá . A La Gazzetta dello Sport listáján további csatárok olvashatók: a Wolverhampton mexikói támadója, Raul Jimenez, a Roma bosnyák csapatkapitánya, Edin Dzeko, a Genoa ifjú titánja, Gianluca Scamacca, a Chelsea francia világbajnoka, és a Puskás Arénában a lengyel válogatottban is látott Arkadiusz Milik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.