Minitorna zárhatja Németországban a labdarúgó Bajnokok Ligáját

Mivel Isztambul kihátrált a labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő megrendezéséből, zárt kapuk mögött nem akar otthont adni a finálénak, az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) új megoldást kell találnia. A Bild értesülései szerint a BL végjátéka egy „minitorna” is lehet.

2020. 06. 04. 11:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A törökök visszakozása után Németország, Portugália és Oroszország is szívesen megrendezné a Bajnokok Ligája döntőjét, de a koronavírus-járvány miatt sok a kérdőjel a sorozat folytatását illetően is. A Bild értesülései szerint az UEFA egy „minitornában” is gondolkodik, ami magában foglalná a negyeddöntőket, az elődöntőket és a döntőt. A Német Labdarúgó-szövetség már jelentkezett is. A tervek szerint a fogadó országnak 100 kilométeres körzeten belül négy stadionnal kell rendelkeznie. A németek a Frankfurt, Mainz, Hoffenheim, Darmstadt négyessel pályáznának, a döntőnek pedig Frankfurt adna otthont. A portugálok a Benfica és a Sporting stadionjával szállnának be a versenybe.

A 2019/20-as BL-kiírásban az RB Leipzig, a Paris SG, az Atlético Madrid és az Atalanta már bejutott a legjobb nyolc közé. A további párharcok első mérkőzésein a következő eredmények születtek: Real Madrid–Manchester City 1-2, Chelsea–Bayern München 0-3, Lyon–Juventus 1-0, Napoli–Barcelona 1-1. A visszavágók időpontjairól még nem született döntés, ezt az UEFA végrehajtó bizottsága június 17-én hozhatja meg, és ekkor a finálé helyszínét is kijelölheti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.