A Fradi nyári BL-ellenfele is a Puskás Arénát választja

Újabb nemzetközi kupamérkőzés lesz a Puskás Arénában: a norvég Molde és a spanyol Granada nyolcaddöntőjének március 18-i visszavágóját rendezik Budapesten a labdarúgó Európa-ligában.

Magyar Nemzet
2021. 03. 03. 13:50
Gulácsi Péter, Liverpool, Szalah, Leipzig, Lipcse
Szalah (jobbra) szerezte meg a vezetést a Liverpoolnak, amikor az angolok a Lipcsével játszottak a Puskás Arénaában Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A március 18-án pályaválasztó Molde emlékezetes módon az idényben már szerepelt Budapesten. A norvég csapat a Bajnokok Ligája selejtezőjének 4. fordulójában a Ferencvárossal találkozott, s a 3-3-as első mérkőzés után a budapesti visszavágó szeptember 29-én 0-0-ra végződött a Groupama Arénában, amivel az FTC került fel a BL főtáblájára. A Molde azóta az Európa-ligában bizonyította, hogy erős csapat, túlélte a csoportkört, s készül a nyolcaddöntőre.

Ez lesz a negyedik európai kupamérkőzés, melyet az Európa-liga és a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában a magyar fővárosban bonyolítanak le: február 16-án a három magyart, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket foglalkoztató német RB Leipzig a Liverpoolt, két nappal később az osztrák Wolfsberger AC az ugyancsak angol Tottenham Hotspurt, míg múlt szerdán a német Borussia Mönchengladbach és az angol Manchester Cityt fogadta a Puskás Arénában.

Keddi angol sajtóhírek szerint a koronavírus-járvánnyal összefüggésben meghozott utazási korlátozások miatt ugyancsak Budapesten rendezhetik a Leipzig és a Liverpool párharcának jövő szerdai visszavágóját is. Szerda estére ez az értesülés helyesnek bizonyult, a két csapat ismét a Puskás Arénában csap össze.

A közeljövőben női BL-meccset is rendeznek Magyarországon: jövő szerdán a Gyirmót stadionjában a Jakabfi Zsanettet foglalkoztató német VfL Wolfsburg fogadja a norvég LSK Kvinnert a nyolcaddöntő visszavágóján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.