Motorcsónakban a száz nap múlva százéves Keleti Ágnes

Száz nap múlva tölti be a századik születésnapját a tornasportban ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes, a világ jelenlegi legidősebb olimpiai bajnoka, akiről hamarosan könyv jelenik meg.

Magyar Nemzet
2020. 10. 02. 10:30
null
Keleti Ágnes remekül érezte magát a Dunán Fotó: Róth Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1921. január 9-én Budapesten született Keleti Ágnes a koronavírus miatt a szokottnál természetesen óvatosabban él, ő maga is és környezete is ügyel az óvintézkedésekre. A rendszeres szobai mozgástól azonban nem térítheti el semmi. Ennek és a helyesen megválasztott étrendnek köszönhetően továbbra is fitt és jó kedélyű. Nehezen viseli, hogy a kockázatokra való tekintettel nem hódolhat mindenkori kedvenc szórakozásának, az utazásnak. Így a tavaly őszi barcelonai és a karácsonyi bécsi kirándulása óta már nem is lépett át a határon túlra. Számára is maradt a belföld, a vírus első hullámát a Mátrában vészelte át, most ősszel pedig – amíg az időjárás megengedte – Balatonfüreden időzött sokat, a sétány közönségének nagy örömére. A Dunán is feltűnt egy motorcsónakos túra vendégeként, ami olyan jól sikerült, hogy az ott készült kép került fel az életét bemutató könyv címlapjára.

Keleti Ágnes remekül érezte magát a Dunán
Fotó: Róth Tamás

Keleti Ágnes a nyáron az ideje egy részét fényképei válogatásával töltötte, mert ezzel is szerette volna segíteni a róla novemberben megjelenő könyv sikerét. Az idei Ezüstgerely művészeti pályázaton A Prokopp című könyvvel díjazott Dávid Sándor és Dobor Dezső szerzőpáros nagy munkába kezdett, amikor már egy éve nekilátott, hogy megírja a bajnoknő eddigi közel száz évének történetét. A könyvben Keleti Ágnes harminchat egykori sporttársa nyilatkozik az ötszörös olimpiai bajnokról, többek között Korondi Margit, Bodó Andrea, Kertész Alíz, Benedek Gábor, Gyenge Valéria, Dömölky Lídia, Ducza Anikó, Makray Katalin, az azóta sajnos elhunyt Kárpáti György, Köteles Erzsébet és Tass Olga, akik életük utolsó interjúit adták épp a könyv számára. A boltokba novemberben eljutó kötetet – címe: KELETI 100 „Mert szeretek élni...” több mint száz darab fekete fehér és harminc oldalnyi színes fotó teszi teljessé.

Fotó: Róth Tamás

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.