Mourinhóval is megpróbálja a Tottenham

Angliában a Premier League-ben nincs megállás, és a 22. fordulóban megismétlődik a tavalyi Bajnokok Ligája-döntő visszavágója.

2020. 01. 11. 13:29
FA Cup - Third Round - Middlesbrough v Tottenham Hotspur
Vajon mit fundált ki a Spurs portugál sztáredzője? Fotó: Scott Heppell Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolországban csak a jövő hét végén folytatódik a bajnokság, de már holnap összejöhetett volna az esztendő első El Clásicója. Szaúd-Arábiában zajlik ugyanis a Spanyol Szuperkupa végjátéka, és a Real Madrid már szerdán bejutott a döntőbe, a másik ágon viszont csütörtök éjjel a Barcelona elvérzett. Dzsiddában, 58 ezer néző előtt a katalánok hiába vezettek 2-1-re az Atlético Madrid ellen – Koke gólja után Messi egyenlített, majd a 62. percben Griezmann fordított –, az utolsó tíz percben a fővárosiak kétszer is bevették a Barca kapuját – előbb Morata, majd Correa –, 3-2-re győztek, így vasárnap Real Madrid–Atlético Madrid finálét rendeznek (tv: 19.00, Digisport 1).

Angliában a Premier League-ben nincs megállás, és a 22. fordulóban megismétlődik a tavalyi Bajnokok Ligája-döntő visszavágója. Június 1-jén a madridi fináléban a Liverpool 2-0-ra nyert a Tottenham ellen, de azóta persze a felek már találkoztak: a bajnokságban is. Október 27-én Liverpoolban 2-1-es hazai győzelem született, pedig már az első percben betalált Alisson kapujába. Manapság jóval nagyobb a különbség a két csapat között. A Premier League-ben több mint egy éve veretlen, jelenleg tizenhárom pont előnnyel listavezető liverpooliak menetelése a klubvilágbajnoki cím decemberi elhódítása után sem akadt meg: Jürgen Klopp együttese azóta úgy nyerte meg a négy tétmérkőzését, hogy gólt sem kapott. A tabellán csak hatodik Tottenham ebben az időszakban öt találkozót játszott: egy győzelem mellett két döntetlen és két vereség a mutatója. A Spurs kispadján a november közepén menesztett Mauricio Pochettinót váltva már José Mourinho ül, de egyelőre a portugál mester sem váltotta meg a világot. Ma a Tottenham hazai pályán játszik a Liverpoollal (tv: 18.30, Spíler 1), ez növeli a londoniak esélyét, a sérült Kane hiánya viszont csökkenti.

Vajon mit fundált ki a Spurs portugál sztáredzője?
Fotó: Reuters

A Serie A 19. fordulójában a hétfői, Napoli elleni 3-1-es idegenbeli sikere után ma újabb rangadó vár a tabellán jobb gólkülönbségével éllovas Interre. Antonio Conte együttese a bombaformában lévő Atalantát (5.) fogadja (tv: 20.45, Digisport 1). A bergamói gárda legutóbbi két meccsén, karácsony előtt a Milant, hétfőn pedig a Parmát ütötte ki egyaránt 5-0-ra. Gianpiero Gasperini együttese Milánóba sem utazik esélytelenként, lélektanilag pedig fölényben is lehet az Interrel szemben, ugyanis az együttesnek decemberben sikerült az, ami a milánóiaknak nem: továbbjutni a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőbe. Az Atalanta éppen a milániói San Siróban játssza a hazai BL-meccseit. Vasárnap este a címvédő Juventus (2.) az AS Romához (4.) látogat (tv: 20.45, Digisport 2).

Érdekesség, hogy a Juve vendégként eredményesebb (20 pont/9 mérkőzés), mint a Roma házigazdaként (17/9)!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.