Schäfer góljára is érkezett válasz, döntetlen a vége + videó

A Németország–Magyarország meccs tétje a továbbjutás volt az Európa-bajnokság csoportköréből a müncheni Allianz Arénában. Kétszer vezettünk, de a németek kétszer egyenlítettek, 2-2 lett a vége, búcsúzik Marco Rossi csapata az Eb-től.

Magyar Nemzet
2021. 06. 23. 19:51
null
München, 2021. június 23. A második német gól a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkõzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás

A Németország–Magyarország meccs tétje a továbbjutás volt az Európa-bajnokság csoportköréből a müncheni Allianz Arénában. Kétszer vezettünk, de a németek kétszer egyenlítettek, 2-2 lett a vége, búcsúzik Marco Rossi csapata az Eb-től.

nem változtatott a franciák elleni „győztes” csapaton. A németek viszont kényszerűségből módosítottak a Portugália elleni sikercsapatukon, sérülése miatt kimaradt a kezdőből.

Sokak szerint győzelemmel ért fel a világbajnok elleni 1-1 , és Marco Rossi ennek megfelelően azokban bízik a müncheni mérkőzésen is, akik Franciaország ellen bizonyítottak. Így állunk fel az Allianz Arénában: – Loïc Négo, Kleinheisler László,

Néhány perccel a magyar tizenegy twitteres bejelentése után a német labdarúgó-válogatott kezdője is ismertté vált, Joachim Löw a következő csapatot veti be: Manuel Neuer – Matthias Ginter, Mats Hummels – Joshua Kimmich, Robin Gosens – Kai Havertz, Serge Gnabry, Leroy Sané.

A németeknél tehát egy változtatás van a Portugália ellen 4-2-es győzelmet arató tizenegyhez képest: a sérüléssel bajlódó, de kispadra azért leülő Thomas Müller helyére klubtársa, az ugyancsak a Bayern Münchent erősítő Leroy Sané került be.

A 11. percben szép magyar akció futott a jobb oldalon, Nego Sallai Rolandhoz passzolt, aki ügyesen középre adta a labdát, ahol Szalai Ádám előre vetődve, Hummels és Ginter közül kibújva, nyolc méterről a kapuba fejelt, Neuer csak belekapni tudott a labdába – 1-0-ra vezet Magyarország!

Szalai Ádám góljának pillanata Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A válogatott csapatkapitánya épp ma hosszabbított szerződést német klubjával, a Mainzcal, s a második Eb-góljával ünnepelte ezt. Az elsőt még 2016-ban Ausztria ellen szerezte – akkor nyertünk...

Nézze meg Szalai Ádám gólját!

 

A 21. percben közel volt a német egyenlítés: Kimmich jobb oldali szöglete után Hummels fejelt üresen, nagy erővel a felső lécet találta el. Megúsztuk.

Véget ért az első félidő, maradt az egygólos magyar előny, amely az említett Hummels-fejestől eltekintve nem is forgott nagy veszélyben.

A 66. percben kiegyenlített Németország. Kimmich szabadrúgásból ívelt a magyar tizenhatoson belülre, Gulácsi aláfutott a labdának, amely Hummels, majd Havertz érintésével az üres magyar kapuba jutott. De nem sokáig volt 1-1! A középkezdés után nem sokkal Szalai Ádám ugratta ki Schäfert, aki a 68. percben fejjel szerzett gólt, miután Neuer rosszul lépett ki a kapujából – 2-1- ide!

Schäfer András gólja:

 

A hajrára felpörögtek a németek, és ennek meglett az eredménye: a 84. percben a magyar tizenhatoson belül pattogott a labda, amelyet végül az Eb első két meccsén sérülése miatt csak 17 percet játszó, csereként beállt Leon Goretzka nagy erővel lőtt Gulácsi kapujába – 2-2.

Véget ért a mérkőzés: a magyar válogatott az újabb döntetlenjével, kettő pontot szerezve az F jelű (halál)csoport negyedik helyén végzett. A másik mérkőzésen Portugália–Franciaország 2-2 a Puskás Arénában. A csoport végeredménye: 1. Franciaország 5 pont, 2. Németország 4, 3. Portugália 4, 4. Magyarország 2.

A müncheni mérkőzésről szóló helyszíni tudósításunk itt olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.