Németország régi fényében csillogott Portugália ellen

Rég nem játszott olyan jól a német válogatott, mint a Portugália elleni mai mérkőzésen az Európa-bajnokságon, lendületes futballal 4-2-es sikert aratott Münchenben. Ronaldo a magyarok elleni duplája után újra betalált, de ez most kevés volt. Rendkívül izgalmas lesz az F csoport zárófordulója.

Magyar Nemzet
2021. 06. 19. 19:52
null
Sok okuk még nem volt az örömre a németeknek az Európa-bajnokságon Fotó: Philipp Guelland Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország Mats Hummels öngóljával és nem különösebben jó játékkal 1-0-ra kikapott az első fordulóban Franciaországtól, amivel tovább romlott az utóbbi időben amúgy is a kritikák kereszttüzében álló Joachim Löw szövetségi kapitány megítélése. Fogadkoztak is a németek, hogy Portugália ellen összekapják magukat, noha Cristiano Ronaldóék a 3-0-s, budapesti siker után érkeztek Münchenbe.

De ha valamelyik nagy válogatott, akkor az Eb-címvédő Portugália éppen megfelelőnek tűnt a németek feltámadásához, hiszen 2006 óta már ötödször találkoztak világversenyen, és a legutóbbi négy alkalommal mindig Löw csapata nyert. Ezúttal is nagy lendülettel kezdtek a németek, akik már az ötödik percben megszerezték a vezetést Robin Gosens szép mozdulata után, csakhogy közbelépett a VAR, les miatt visszavonták a találatot.

fejet hajtott Joachim Löw csapata előtt Fotó: MTI/EPA/Getty pool/Matthias Hangst

Ezután a 15. percben Portugália sokkolt: először jutottak el Manuel Neuer kapujáig egy kontrából, amelynek a végén Cristiano Ronaldónak csak az üres kapuba kellett passzolnia. A magyarok ellen két gólt szerző klasszis ezzel már háromgólos a tornán.

Németország nem tört össze, folytatta a támadásokat, és a 35. percben Gosens középre adott labdáját a Kai Havertz elől menteni igyekvő Rúben Dias a saját kapujába küldte. Három perccel később pedig már 2-1 volt a németeknek, méghozzá egy újabb portugál öngóllal: ezúttal Joshua Kimmich tette középre a labdát, amelyet a visszafutó Raphaël Guerreiro lőtt a kapuba, de ha ő nem tesz meg, a mögötte érkező Serge Gnabry minden bizonnyal igen.

A németeket szépen kárpótolta az élet Hummels franciák elleni öngóljáért, miközben Portugália lett az első európai válogatott, amely egy meccsen két öngólt vétett világversenyen. Szünetben tehát három portugál találattal 2-1-es német vezetés volt.

A második félidő újabb gyors német góllal indult, Gosens centerezését Havertz lőtte közelről a kapuba. Eldőlni látszott a meccs, de a németek nem vettek vissza, a 60. percben a kiválóan futballozó Gosens fejelte be Kimmich beadását. A portugálok a 67. percben Diogo Jota révén még szépíteni tudtak, de ez már nem osztott, nem szorzott, a németek jó játékkal 4-2-es győzelmet arattak egyik kedvenc ellenfelük ellen.

Ezzel és a magyar válogatott franciák elleni bravúros döntetlenjével igencsak kiélezett záróforduló előtt állunk az F csoportban, amelyben csak az biztos, hogy a franciák az első három hely valamelyikén végeznek, de még bárki továbbjuthat.

F csoport, 2. forduló: Németország-Portugália 4-2 (2-1)

München, 12 926 néző.

Gólszerzők: Dias (35., öngól), Guerreiro (39., öngól), Havertz (51.), Gosens (60.), illetve Ronaldo (15.), Jota (67.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.