Nagy bejelentés előtt: Alonso újra a Renault-nál?

A Ferrari háza táján is zajlik az élet, már ezen a hétvégén igyekeznek bevetni az új fejlesztéseket.

2020. 07. 08. 7:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szezont nyitó múlt vasárnapi Osztrák Nagydíj után a Formula-1 mezőnye maradt Spielbergben, ahol péntektől ugyanezen a pályán már az 1. Stájer Nagydíj szabadedzésein repeszthetnek a pilóták. Ám addig még a mai nap is izgalmas lesz, mert a Renault bejelentheti, hogy a 2021-es szezonban ki kerül a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo helyére, és ha minden igaz, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso tér vissza a csapathoz! Cyril Abiteboul csapatfőnök már korábban is elismerte, hogy tárgyalnak az F1-ből 2018 végén kiszállt, jelenleg 38 éves pilótával. Spielbergben pedig sejtelmesen azt mondta a csapat veterán mérnökeinek és szerelőinek, hogy hamarosan olyasvalaki érkezik, akit már jól ismernek. Alonso 2003 és 2006, valamint 2008 és 2009 között versenyzett a francia alakulatnál, és a két világbajnoki címét velük szerezte 2005-ben és 2006-ban. Az elmúlt két évben győzött a Le Mans-i és a daytonai 24 órás versenyen (előbbin kétszer is), megmérette magát az indianapolisi 500 mérföldes viadalon, januárban pedig, az idei Dakar-rallyn Szaúd-Arábiában a 13. helyen végzett egy Toyotával. Májusban már megszellőztették, hogy előszerződést kötött a Renault-val.

Fotó: MTI/EPA

A Ferrari háza táján is zajlik az élet, a maranellói istálló a honlapján közölte, hogy az előzetesen tervezettnél korábban, már ezen a hétvégén igyekszik bevetni a versenyautója új fejlesztésének bizonyos elemeit. A csapat eredetileg úgy készült, hogy a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon használja élesben először az új aerodinamikai csomagját, de az Osztrák Nagydíj történései a munka felgyorsításra ösztönözték őket. Ugyan Charles Leclerc a számára szerencsésen alakuló futamon a második helyen végzett Valtteri Bottas (Mercedes) mögött, Sebastian Vettel csak tizedikként zárt, és az időmérő, amelyen Leclerc 7., Vettel 11. lett, komoly problémákat mutatott. Nemcsak a Mercedes és a Red Bull, hanem a McLaren és a Racing Point is az olaszok előtt jár, ami felettébb kínos számukra.

– A szereplésünk nem méltó egy olyan istállóhoz, mint a Ferrari. Azonnal reagálnunk kell, és tisztában vagyunk vele, hogy minden területen javulnunk kell – szögezte le Louis Camilleri, a Ferrari elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.