Nagy nap lehet Salzburgban

A Bajnokok Ligájában legutóbb a 2012–13-as kiírásban esett meg, hogy a címvédő, jelesül a Chelsea már a csoportkörben elvérzett, ám ma este a Liverpoolnak is rezeg a léc. Ha az E csoport zárófordulójában a Salzburg, Szoboszlai Dominik csapata hazai pályán legyűri az angolokat, akkor kiejtheti őket. Valljuk be, a sorsolás előtt azt sem gondoltuk volna, hogy a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig az utolsó kört már továbbjutóként várja.

2019. 12. 10. 15:45
Champions League - Group E - FC Salzburg v Napoli
Soccer Football - Champions League - Group E - FC Salzburg v Napoli - Red Bull Arena Salzburg, Salzburg, Austria - October 23, 2019 FC Salzburg's Erling Braut Haaland celebrates scoring their first goal REUTERS/Leonhard Foeger - RC1FF340E870 Fotó: Leonhard Foeger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Salzburg már október 2-án csodát tett a Liverpool ellen, amikor az Anfield Roadon 3-0-s hátrányból kiegyenlített, de a hazaiak végül mégiscsak felülkerekedtek. Az a 4-3-s vereség azonban az osztrákoknak ma este nagyon jól jöhet, mert ha otthon legyőzik a három ponttal többel rendelkező címvédőt, akkor meg is előzik. Feltéve, hogy nem 5-4-re nyernek, mert akkor az egymás elleni eredmények a vendégeknek kedveznek – ám ezzel az eshetőséggel talán nem kell számolnunk. S azzal sem, hogy a Napoli hazai pályán alulmarad a csoport pofozógépével, a Genkkel szemben. Jürgen Klopp együttese csak ebben az esetben élné túl a salzburgi vereséget, míg Szoboszlai Dominikék kizárólag győzelemmel érnek révbe. Az angolok a Premier League-ben nyolc pont előnnyel vezetik a tabellát, szombaton 3-0-ra nyertek a Bournemouth vendégeként, ma este azonban ott lehet a gombóc a torkukban.

A helyzet mindenesetre némileg ismerős lehet nekik. Tavaly a csoportkör utolsó fordulójában hazai pályán mindenképpen le kellett győzniük a Napolit a továbbjutáshoz, és 1-0-ra nyertek is. Óriási különbség azonban, hogy ma idegenben kellene legalább egy pontot szerezniük, és címvédőként hatalmas blamázs lenne a kiesésük.

Ha Erling Braut Håland tartja a góllövő formáját, az osztrák bajnok nagy meglepetést okozhat
Fotó: REUTERS/Leonhard Foeger

– Az elmúlt napokban rengetegen állítottak meg, és kívántak szerencsét – utalt az amerikai Jesse Marsch, a Salzburg vezetőedzője arra, hogy milyen nagy nap a mai a város életében. – A legfontosabb, hogy kellő önbizalommal álljunk a találkozóhoz, mentálisan frissek legyünk és a saját agresszív játékunkat játsszuk – jegyezte még meg a tréner. A csoportkör öt mérkőzésén nyolc gólt szerző Erling Braut Håland – aki ezzel a mutatójával a tíz találatnál járó mögött a második legeredményesebb játékos a sorozatban – hozzátette, hogy semmi veszítenivalójuk nincs, ő pedig úgy gondolja, hogy élete legfontosabb meccse előtt áll. A norvég támadó még csupán 19 éves, ám a véleményét alighanem a Salzburg leg­öregebb rókái is osztják.

A ma pályára lépő csapatok közül csak a Barcelona és az RB Leipzig jutott már tovább a nyolcaddöntőbe, így persze nem csak Salzburgban lesz felfokozott a hangulat.

BL-csoportkör, 6. (utolsó) forduló. Mai műsor. E csoport: Napoli–Genk 18.55 (tv: Spíler 2), Salzburg–Liverpool 18.55 (tv: M4); állás: 1. Liverpool 10, 2. Napoli 9, 3. Salzburg 7, 4. Genk 1. F csoport: Dortmund–Slavia Praha 21.00, Inter–Barcelona 21.00 (tv: Spíler 2); állás: 1. Barcelona (már továbbjutott) 11 pont, 2. Inter 7 (9-7), 3. Dortmund 7 (6-7), 4. Slavia Praha 2. G csoport: Lyon–RB Leipzig 21.00, Benfica–Zenit 21.00; állás: 1. RB Leipzig (már továbbjutott) 10, 2. Zenit 7, 3. Lyon 7, 4. Benfica 4. H csoport: Chelsea–Lille 21.00, Ajax–Valencia 21.00 (tv: Spíler 1); állás: 1. Ajax 10, 2. Valencia 8, 3. Chelsea 8, 4. Lille 1.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.