NB I-es rajt: Felcsúton javíthat a Fradi, debütálhat Dárdai

Ma megkezdődik a futballtavasz, a 17. fordulóval folytatódik az NB I-es labdarúgó-bajnokság. A hétvége rangadójának a listavezető Ferencváros felcsúti mérkőzése ígérkezik, és nyilván nagy érdeklődés kíséri több új játékos, például a fehérvári Dárdai Palkó bemutatkozását is.

Magyar Nemzet
2021. 01. 23. 8:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remek felütés volt az igazi rajt előtt a Ferencváros és a Diósgyőr szerdai mérkőzése. A fradisták persze aligha értenek ezzel egyet, ám a bajnokság egészét tekintve nem baj, hogy elpárolgott a Fradi verhetetlenségének mítosza, ez hitet adhat a vetélytársaknak, és talán nem lesz lefutott már idő előtt a verseny az aranyéremért. Emellett az is csak jót tehet, hogy az egyik kiesőjelölt, jelesül a DVTK szereplése nem válik hamar formálissá, mint vált az előző kiírásban a Kaposváré, azaz a folytatásban mindenki érdekelt marad a jó és annál is jobb helyezésekért vívott harcban.

A hétvégi tavaszi rajton – a szerdai meccs eredeti időpontja a második forduló volt augusztus végén – a Ferencváros máris komoly erőpróba előtt áll, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a Pancho Arénában eddig csak egyszer, még 2015-ben tudott nyerni. Egy győzelemmel persze kissé lehűtené a mögötte reménykedőket, a Puskás Akadémiának viszont nagyon kell a három pont a dobogóért zajló küzdelemben, tehát sok minden adott az izgalmas mérkőzéshez.

A második helyen álló Mol Fehérvár ahhoz az Újpesthez látogat el, amelynek a kispadján most mutatkozik be Michael Oenning, aki nem remekelt a felkészülési mérkőzéseken. A fehérvári együttesnél minden bizonnyal a Bundesligából érkezett és ott, valamint itthon is tekintélyt parancsoló nevet viselő Dárdai Palkó debütálását kíséri megkülönböztetett figyelem. A két újonc is összefut ezen a hétvégén, ám merőben különböző helyzetből érkeznek a meccsre, a Budafok ugyanis kieső pozícióba csúszott vissza, az MTK viszont jelenleg harmadik. A Kisvárda és a Mezőkövesd is aktív volt a játékospiacon, most egymás ellen mutathatják meg, hogy jó vételekkel gazdagodtak.

A hét szenzációját a DVTK szállította a Fradi legyőzésével, most ismét idegenben, ezúttal Pakson bizonyíthat, a szintén kiesőjelölt Bp. Honvéd pedig a középmezőnyben magát nyilván jól érző Zalaegerszeget fogadja, és mindkét csapatban több új szerzeményt is láthatunk majd. Szó szerint is: az M4 Sport+ ugyanis minden meccset élőben közvetít.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Szombat:

Kisvárda–Mezőkövesd 14.30

Puskás Akadémia–Ferencváros 17.00

Újpest–Mol Fehérvár 19.30

Vasárnap:

Budafok–MTK Budapest 13.30

Paks–Diósgyőr 15.45

Bp. Honvéd–ZTE FC 18.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.