Szabiccsal, Torghellével és Juhász Rolanddal folytatja a Fehérvár

A Mol Fehérvár FC a honlapján jelentette be, hogy Szabics Imre lesz a labdarúgó NB I-ben szereplő klub új vezetőedzője. Juhász Roland és Torghelle Sándor is csatlakozik az edzői stábhoz.

Magyar Nemzet
Forrás: molfehervarfc.hu2021. 02. 26. 11:25
Szabics
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MOL Fehérvár FC a honlapján hozta nyilvánosságra, hogy Szabics Imre veszi át a múlt héten menesztett Márton Gábor helyét, és április elsejétől ő irányítja a labdarúgó NB I-ben jelenleg harmadik helyet elfoglaló csapatot. Az edzői stábhoz vele együtt csatlakozik majd a Vidi kétszeres bajnoka, Juhász Roland, valamint egy másik korábbi közönségkedvenc, a 42-szeres válogatott Torghelle Sándor is.

A korábbi, 36-szoros magyar válogatott Szabics jelenleg az osztrák válogatott pályaedzője, az osztrák szövetséggel való megállapodás értelmében március végéig még náluk dolgozik.

– Vezetőedzőként minden cselekedetem a csapat érdekeit szolgálja majd! Nagyon sokat köszönhetek szakmailag annak, hogy tagja voltam Bernd Storck és Franco Foda stábjának, de Szabics Imre Szabics Imre elképzeléseit szeretné valóra váltani a csapatával. Egy Európa-bajnoki részvételt és egy valószínűsíthető világbajnoki szereplést nem volt könnyű feladni, de tudatosan építettem eddig is a karrieremet, és úgy érzem, most jött el az idő arra, hogy vezetőedzőként dolgozzam. Ami a stábot illeti, azért szeretném, hogy Juhász Roland és Torghelle Sándor is csatlakozzon hozzánk, mert nagyon régóta ismerem őket, és olyan karakterekről van szó, akikkel mind emberi, mind szakmai kvalitásaik miatt Európa bármelyik kispadjára nyugodt szívvel ülnék le. Biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar összecsiszolódunk majd április 1-je után. Addig viszont legjobb tudásom szerint szolgálom majd az osztrák válogatottat, hogy sikeresen szerepeljenek az előttünk álló világbajnoki selejtezőkön – nyilatkozta az új vezetőedző, akinek szerződése 2024. június 30-ig szól, de a szakember ennél is hosszabb távra tervez a klubnál.

Kovács Zoltán sportigazgató bízik a magyar tréner tudásában, és nagy célokat tűzött ki a jövőre nézve.

– Magas szintű külföldi tudást importálunk Szabics Imre személyében, aki szerintem benne van a top három magyar szakemberben, aki külföldön dolgozik. Büszkeség a klub számára, hogy igent mondott a felkérésünkre, és úgy döntött, itthon folytatja edzői pályafutását. A megkeresés első fázisától kezdve olyan visszajelzéseket éreztem Imre irányából, amelyek alapján meggyőződéssel mondhatom, hogy jó kezekbe kerül majd a csapat. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nem egy szokványos helyzet, hiszen csak április 1-jétől ülhet majd le a csapat kispadjára, de így is köszönettel tartozunk az osztrák szövetségnek, hogy a megállapodás létrejöhetett. Külön öröm, hogy Juhász Roland és Torghelle Sándor személyében olyan szakemberek csatlakoznak az edzői stábhoz, akik játékosként komoly sikereket értek el a Vidivel, és a székesfehérvári szurkolók ismerik és szeretik őket. A céljaink egyértelműek, idén kupagyőzelem és második hely a bajnokságban, a következő években pedig egy olyan csapat felépítése, amely nagy eséllyel harcol a bajnoki címért, a MOL Magyar Kupáért és valamelyik nemzetközi kupa csoportköréért – közölte a sportigazgató.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.