Hatodszorra is megvan a rájátszás, lesz-e először elődöntő?

A Fehérvár jégkorongcsapata négy fordulóval az alapszakasz vége előtt biztosította helyét a negyeddöntőben az osztrák ligában. A Volán a tizennegyedik idényét tapossa az osztrák bajnokságban, hatodszor érte el a rájátszást, a negyeddöntőből azonban még egyszer jutott tovább a legjobb négy közé.

Magyar Nemzet
2021. 01. 25. 11:18
null
Hári Jánost ünneplik a társak. Van miért, a center az ötödik a liga ponttáblázatán Fotó: Soós Attila Forrás: Fehervarav19.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehérvár legutóbb ugyan több mint egy hete, január 17-én, vasárnap lépett pályára az osztrák jégkorong-bajnokságban, a mögöttünk hagyott hét végén mégis nagy sikert ért el. Úgy alakultak az eredmények, hogy négy mérkőzéssel az alapszakasz zárása előtt matematikailag is biztossá vált, hogy a magyar csapat bejut a rájátszásba, a legjobb nyolc közé.

Az elmúlt hetekben többé-kevésbé kiegyenesedett a tabella – a Fehérvárnak nem volt elmaradt meccse, a többi csapat azokat pótolta –, s a jelenlegi állás már-már valós helyzetet mutat. E szerint a Bolzano (Bozen vagy HCB Südtirol) az első 76 ponttal, a Klagenfurt a második 68-cal, a Fehérvár a harmadik 67-tel, s ami ennél fontosabb, ez a három csapat már biztosan ott van a rájátszás mezőnyében.

Az alapszakasz vége után szokás szerint a középszakasz következik – február elejétől –, szinte tiszta lapról, bónusz pontokról indulva. A felsőházban a Volán minél jobb startpozíciót harcolhat ki a negyeddöntőre.

A Fehérvár a 2007–2008-as idényben mutatkozott be az osztrák bajnokságban, jelenleg tehát a tizennegyedik évadját tapossa. Korábban ötször került be a rájátszás mezőnyébe, de a negyeddöntőt még egyszer sem élte túl

„Nagyon örülök, hogy az első célunkat már négy fordulóval az alapszakasz vége előtt elértük. Remélem, hogy ez a helyzet extra erőt és lendületet ad majd a csapatnak a hosszú szünet után, mert a szezonban még rengeteg dolgunk van” – nyilatkozta a klub honlapjának Szélig Viktor, a Fehérvár AV19 SC általános menedzsere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.