Oktatófilm: így nem hárítunk meccslabdát

Sztefanosz Cicipasz zsinórban a második évben is bejutott a Roland Garros elődöntőjébe. A görög játékára Danyiil Medvegyevnek nem volt válasza, pedig mindent bevetett.

Magyar Nemzet
2021. 06. 09. 10:13
Medvegyev Cicipasz
Ezúttal Medvegyev (balra) gratulálhatott Cicipasznak Forrás: AFP/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztefanosz Cicipasz a második kiemelt Danyiil Medvegyev ellen is folytatta menetelését a Roland Garroson. Pedig a görög játékos korábban hagyományos, egyenes kieséses fázisban nem verte még meg az oroszt, korábbi hét meccsükből egyedül a 2019-es évzáró világbajnokság csoportkörében tudott nyerni.

Kedden, a párizsi negyeddöntőben viszont Cicipasz oktatta ellenfelét, s bár az eredményeket tekintve szoros játszmákat vívtak, valójában ugyanúgy nem volt kérdés a győztes kiléte, mint februárban, az Australian Openen, csak fordított előjellel.

A negyeddöntő végére Medvegyev megirigyelte az oktató szerepkört ellenfelétől, és befűzte a „hogyan ne hárítsunk meccslabdát” szalagot.

– Egész meccsen gondolkoztam rajta, hogy szerválhatnék alulról valamelyik fontos pontnál, mert Cicipasz sokszor nagyon hátulról fogadott. Korábban nem láttam lehetőséget, de jó ötletnek tűnt, hogy ezzel meglepem, de nem jött össze, könnyű nyerőt üthetett belőle. Nem gondolom, hogy hiba volt, de legközelebb valószínűleg nem választom ezt a megoldást, hiszen kiderült, hogy erre is készen áll – értékelte a meccslabdát Medvegyev, aki valójában a negyeddöntőjével is továbbjutott legkevésbé kedvelt borításán, mint arra sokan számítottak.

Cicipasz viszont a tavalyi Garros után ismét eljutott az elődöntőig. 2020-ban döntő szettre kényszerítette Novak Djokovicsot, idén viszont a fiatalok ágán a döntőbe jutást is kiharcolhatja, Alexander Zverev ellen. Mindketten nyertek idén salakpályán ATP 1000-es versenyt, az egyikük pedig vasárnap pályára léphet karrierje első Grand Slam-trófeájáért. Cicipasz jó formában menetel, egyetlen szettet veszített eddig az amerikai óriás, John Isner ellen.

– Intenzív mérkőzésre számítottam a világ egyik legjobb játékosa ellen, de úgy érzem, ez volt az eddigi legerősebb meccsem a tornán – fogalmazott a negyeddöntőről Cicipasz.

Ezúttal Medvegyev (balra) gratulálhatott Cicipasznak Fotó: AFP/Getty Images

Szerdán a felső ágon is megrendezik a negyeddöntőket: délután a tizenháromszoros Garros-bajnok ellen az argentin Diego Schwartzman, míg este, a világelső Novak Djokoviccsal szemben az olasz Matteo Berrettini igyekszik borítani a papírformát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.