Öt koronavírusos van Guardiola csapatában a rangadó előtt

A Manchester Citynek nemcsak a Chelsea-vel, hanem a koronavírussal is meg kell küzdenie, a Bundesligában Szoboszlai Dominik még nem mutatkozhat be a Leipzigben, a Bayern München a Mainzot fogadja, a spanyol óriások kötelező győzelmek előtt állnak, a Serie A-ban a Juventus nem hibázhat az Udinese ellen. Topligás fordulókkal indul 2021.

Magyar Nemzet
2021. 01. 02. 8:30
Manchester City vs Newcastle United
epa08905237 Manchester City manager Pep Guardiola reacts during the English Premier League soccer match between Manchester City and Newcastle United in Manchester, Britain, 26 December 2020. EPA/Dave Thompson / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Dave Thompson / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League-ben Chelsea–Manchester City rangadót rendeznek vasárnap. Mindkét klub ugyanannyi ponttal áll, lemaradva a BL-indulást érő helyezésekről, igaz, a londoniak két találkozóval többet játszottak. Pep Guardiola csapatának legutóbbi, Everton elleni bajnokija koronavírus-fertőzés miatt elmaradt, és most újra öt manchesteri labdarúgónak lett pozitív a tesztje. Kyle Walker és Gabriel Jesús érintettsége ismert, rájuk nem számíthat Guardiola.

Két hét szünet után folytatódik a Bundesliga, amelyben az éllovas Ba­yern München az eddig mindössze hat pontot szerzett Mainzot fogadja, amelyben az új edző, Jan Siewert a felépült Szalai Ádámra is számíthat. A második helyezett Leverkusen Frankfurtban, az ugyanannyi ponttal harmadik RB Leip­zig Stuttgartban kezdi az évet. A lipcseieknél és mellé nem csatlakozhat a Salzburgtól igazolt aki legkorábban a következő fordulóban debütálhat.

Spanyolországban az éllovas – riválisainál kevesebb meccset játszott – Atlético Madrid az Alavés vendége lesz, a Real Madrid a Celta Vigót fogadja, a Barcelona a mindössze egy győzelemmel utolsó Huescához látogat.

A Serie A-ban a listavezető Milan a tizedik Benevento otthonában játszik, a második Internazionale pedig a Crotone ellen az ötödik sikerét arathatja zsinórban. A tízpontos hátrányban lévő Juventus már nem hibázhat sokat, így az Udinese ellen szüksége van a győzelemre.

Érdekesebb mérkőzések

Bundesliga, 14. forduló

Szombat

Frankfurt–Leverkusen 15.30 (tv.: Sport 2)

Stuttgart–Leipzig 20.30 (tv.: Sport 2)

Vasárnap

Bayern München–Mainz 18.00 (tv.: Sport 2)

Premier League, 17. forduló

Szombat

Tottenham–Leeds United 13.30 (tv.: Spíler 1)

Vasárnap

Chelsea–Manchester City 17.30 (tv.: Digi Sport 1)

La Liga, 17. forduló

Szombat

Real Madrid–Celta Vigo 21.00 (tv.: Spíler 2)

Vasárnap

Alavés–Atlético Madrid 16.15 (tv.: Spíler 2)

Huesca–Barcelona 21.00 (tv.: Spíler 2)

Serie A, 15. forduló

Vasárnap

Internazionale–Crotone 12.30 (tv.: Digi Sport 1)

Benevento–AC Milan (tv.: Digi Sport 2)

Juventus–Udinese 20.45 (tv.: Digi Sport 1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.