Kutyából nem lesz szalonna, a Paksból nem lesz Dinamo...

Megrendezik pénteken a Ferencváros–Paks találkozót, a 4. forduló nyitómérkőzését a labdarúgó NB I-ben. Még szép! – mondhatnánk, ám ennyire mégsem egyszerű a helyzet. A tartalékos Paks szerette volna elhalasztani a pénteki bajnokit, amihez a Fradi nem járult hozzá. A találkozó esettanulmányként is felfogható, mennyire kiszolgáltatottak a csapatok a koronavírusos helyzetben.

2020. 09. 10. 19:25
FTC-Paks
Nem tudjuk, vajon Böde Dániel is a fertőzöttek között van-e Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pakson egy hete robbant bomba. A csapat keretében többen pozitív koronavírustesztet produkáltak, ezért elmaradt az NB II-es Szentlőrinc ellen tervezett edzőmérkőzés. Érdekes ugyanakkor, hogy másnap, szombaton a Tolna megyeiek második együttese lejátszotta bajnoki mérkőzését a Dunaújváros ellen az NB III-ban. E hét szerdán aztán már a Paks II meccse is elmaradt a Szegedi Vasutas ellen.

Ebből arra következtethettünk, Pakson eszkalálódott a vírushelyzet. E héten kis túlzással folyamatosan tesztelnek az atomvárosban, a csapat egy része karanténban van, a másik a fokozott biztonsági intézkedések mellett távolságtartással edz, helyesebben edzeget, a harmadik pedig vár a teszt eredményére. Azt persze tételesen nem tudjuk, hogy ki melyik besorolás alá esik.

Nem tudjuk, vajon Böde Dániel is a fertőzöttek között van-e
Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

Képtelen helyzet. Derűlátásra egyedül az ad okot, hogy csak a fertőzés ütötte fel a fejét, komoly megbetegedésről nem érkezett hír. Szorult helyzetükben a paksiak az MLSZ-hez fordultak azzal a kérelemmel, hogy élve az „egymeccses szabállyal”, halasszák el pénteki mérkőzésüket a Ferencváros ellen. Ám a szövetségtől azt a tájékoztatást kapták, a halasztáshoz a másik fél beleegyezése is szükséges. Ezért a paksiak felvették a kapcsolatot a Ferencvárossal.

A Fradi azonban nem akar halasztani, s valahol ez is érhető. A Nemzetek Ligája első két köre miatt a múlt hét végén nem volt bajnoki forduló, a címvédő nem akar úgy kiállni jövő szerdán a Dinamo Zagreb ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjében, hogy előtte két és fél héten át egyetlen tétmérkőzést sem játszik. Szergej Rebrov a Paks ellen gyakoroltatná a horvátok elleni taktikát.

Lesz tehát meccs. Hogy milyen, az más kérdés. „Nem mindennapi találkozó elé nézünk, hiszen játékosaink a folyamatos tesztelések és a sokasodó pozitív eredmények miatt szervezett formában egy hete nem tréningezhettek. A keretet értelemszerűen utánpótláscsapataink fiatal játékosaival kell majd feltölteni, hogy meglegyen a mérkőzésre elengedő létszámunk” – olvasható a tolnaiak közleményében.

Kutyából nem lesz szalonna, a Paksból pedig nem lesz Dinamo…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.