Rangos versenyt töröltek a koronavírus-járvány miatt

Törölték a Tour Down Undert, amely hagyományosan az évadnyitó viadal az országúti kerékpárosok World Tour-sorozatában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 01. 13:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ausztrál viadalra a nők számára január 14. és 17., a férfiaknak 19. és 24. között került volna sor, ám – a szervezők vasárnapi bejelentése szerint – a koronavírus-járvány miatt kialakult logisztikai nehézségek nyomán nem rendezik meg, mivel az ország karantén-előírásai komoly akadályt állítottak volna a részt vevő csapatok beutazása elé.

A viadalt szervező cég ügyvezető igazgatója rámutatott: a nemzetközi csapatokhoz tartozó több mint négyszáz fő beutazása, a karantén-előírások összetettsége és a nemzetközi határzár enyhítésével kapcsolatos kockázatok a rendezők mellett a csapatok számára is túl nagy nehézséget jelentenének a stresszes, kihívásokkal teli, sűrű, és a szokásosnál később záruló 2020-as idény után.

Hitaf Rasheed közleményében hozzáfűzte, a verseny helyett helyi kerékpáros fesztivált rendeznek.

A férfiak és nők számára egyaránt január végére kiírt Cadel Evans Great Ocean Road Race-t sem rendezik meg 2021-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.