Rossi magyarul hirdetett keretet

Huszonhárom nappal a június 8-án esedékes, Azerbajdzsán elleni Eb-selejtező előtt kijelölte bő keretét Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A meghívottak jobbára ismerőseink, csupán a két debreceni védő, Pávkovics Bence és Ferenczi János számít abszolút újoncnak, a törzstagok közül viszont hiányzik Sallai Roland, a Freiburg bal oldali támadó középpályása. És nem is véletlenül.

Ch. Gáll András
2019. 05. 17. 7:06
null
A szövetségi kapitány (középen) kéthetes összetartást vezényelhet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a jelek szerint hétmérföldes léptekkel halad előre ígérete betartása útján. Mármint ami a magyar nyelv elsajátítását illeti. Amikor ugyanis tegnap Telkiben ismertette a válogatott keretét, ékes magyarsággal kezdte: „Kápusok: Dibusz Dénes…”

A nyelvi bravúrtól eltekintve eget rengető szenzációt nem okozott a névsor, hacsak az nem, hogy a tavaly ősszel szenzációsan debütáló, a görögöknek pompás bombagólt lövő ezúttal kimaradt.

A szövetségi kapitány (középen) kéthetes összetartást vezényelhet
Fotó: Mirkó István

Amit így indokolt a maestro: „Fél évig sérüléssel bajlódott, és bár a két utolsó Bundesliga-fordulóban már 25, illetve 45 percet játszott, még nincs olyan fizikai állapotban, hogy olyan nehéz meccseken, mint ami Bakuban, illetve a Groupama Arénában Wales ellen vár ránk, nyugodt szívvel harcba vethetném.

Persze szó sincs róla, hogy kiesett volna a pikszisből, ősszel 99 százalék, hogy benne lesz a keretben.” Rossi szót ejtett Kádár Tamásról is, akivel összefutottunk a telki edzőközpont előcsarnokában. „Tamás kezelésre jött, sajnos a Dinamo Kijev legutóbbi meccsén izomsérülést szenvedett, az ilyesmi nehezen gyógyul, bízom benne, hogy júniusra rendbe jön. Ő alapembernek számít a csapatomban.”

Persze Rossinak nemcsak baljós hírei voltak, örömteli fejleményről is beszámolt: „Végre tarthatunk egy hosszabb, kéthetes összetartást az azeri meccs előtt. Ugyan csak június 3-tól kötelesek elengedni a játékosaikat a klubok, de mivel addigra mindenhol befejeződnek a bajnokságok, már május 27-én este találkozik az addigra 22 tagúra szűkített keret, és másnap megkezdjük a közös felkészülést a június 8-i találkozóra. Tudom, a szezon végén fáradtak a játékosok, de nemcsak nálunk, hanem mindenhol. Ezért komoly szerep hárul a sportorvosainkra, kis túlzással majd ők állítják össze a csapatot.”

Csattanóként megkérdeztük Rossit, hány pontra számít Azerbajdzsán és Wales ellen. „Hat pontnak örülnék a legjobban, minden meccsre a győzelem szándékával futunk ki. De ha már mindenképpen kötelező győzelemről kellene beszélnem, akkor a bakui meccset említeném; a horvátok elleni bravúros 2-1 akkor ér majd igazán sokat, ha Azerbajdzsánból is elhozzuk a három pontot.”

Két újonc, több visszatérő

A 32 tagú válogatott keretbe két abszolút újonc kapott meghívót a debreceni Pávkovics Bence és Ferenczi János személyében. hosszú sérüléséből felépülve került újból számításba, Eppel Márton és Gróf Dávid is visszatérő. A keret, kapusok: (FTC), Gróf Dávid (Honvéd), (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Vidi); védők: Baráth Botond (Kansas), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János, Pávkovics Bence (DVSC), Fiola Attila, Vinícius Paulo (Mol Vidi), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Árisz Szaloniki), Lovrencsics Gergő (FTC), (RB Leipzig); középpályások: (Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István, Pátkai Máté (Mol Vidi), (Bologna), (RB Salzburg); csatárok: Bódi Ádám (DVSC), (al-Ittihad), Eppel Márton (Kajrat Almati), Holender Filip (Honvéd), Nagy Dominik (Legia), Németh Krisztián (Kansas), (Hoffenheim), Varga Roland (FTC), Vida Kristopher (DAC), Zsótér Donát (Újpest).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.