Rossi: Törni, zúzni tudnék

Marco Rossi nehezen tudott uralkodni az érzései a Horvátországtól elszenvedett 3–0–s vereség után. Úgy fogalmazott, ki lehet kapni, de nem így. Mérgében, elkeseredettségében törni, zúzni tudna.

2019. 10. 10. 23:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nehezen tudott uralkodni az érzései a Horvátországtól elszenvedett 3–0–s vereség után. Úgy fogalmazott, ki lehet kapni, de nem így. Mérgében, elkeseredettségében törni, zúzni tudna.

Úgy játszott a magyar válogatott, mintha ki sem akart volna jönni a mérkőzésre. Mi volt ennek az oka? – ez a kérdés vezette fel Marco Rossi sajtótájékoztatóját, amire a szövetségi kapitány szokása szerint keresetlen őszinteséggel felelt.

– Úgy játszottunk, mint a nyulak – mondta Rossi. – Azt szerettem volna, ha minél hamarabb véget ért volna a mérkőzés. Ma egyszerűen nem futballoztunk. Öt–hat hihetetlen hibát követtünk el. Persze volt nyomás, de ez nem magyarázat erre. A korai gól el is döntötte a találkozót. Ez volt a válogatott legrosszabb meccse, amióta én vagyok a szövetségi kapitány. Persze én is felelős vagyok ezért, hiszen egy csónakban evezünk, s én vagyok a kapitány.

Rossi kérdésre válaszolva nem tagadta, temetői volt a hangulat az öltözőben a találkozó után, s ezen is változtatni kell.

– Vereség után általános kép, hogy a játékosok leszegett fejjel, szótlanul ülnek az öltözőben. Ez volt a helyzet Szlovákia ellen is, amikor mondtam nekik, emeljék fel a fejüket, mert megállták a helyüket, nem érdemeltek vereséget, küzdöttek becsülettel, mindent megtettek. Ugyanezt most nem mondhatom el. Horvátországtól ki lehet kapni, akár három góllal is, hiszen például Szlovákia 4–0-s vereséget szenvedett tőle. Ki lehet kapni, de nem így. A vereségnek a módja elfogadhatatlan. Ezen a hozzáálláson kell változtatni. S nemcsak a következő három napra gondolva, hanem a jövőre nézve, mert ez a magyar futball egyik kulcskérdése.

Persze Rossi is értesült arról, hogy a szlovák–walesi mérkőzés 1-1-re végződött.

– Ezután a meccs után nehéz arra gondolni, hogy nyerhetünk Cardiffban – felelte. – Ki kell heverni ezt a találkozót, azokat a hibákat, amelyek a harmadosztályban is megengedhetetlenek. Azerbajdzsán ellen teljesen más hozzáállás kell. A játékosok agyába kellene belelátni, s úgy megfejteni, hogy mi is történt. Vannak gyakorlati problémáink is. Kleinheisler kiállításával a negyedik középpályásunk is kidőlt, ismét át kell alakítani a csapat szerkezetét.

Persze ez a könnyebb feladat, sokkal nehezebb feltárni, miért így álltunk hozzá ehhez a meccshez, miért követtünk el borzalmas hibákat. De nincs más választásunk, meg kell lelnünk a válaszokat, mert vasárnap muszáj nyernünk Azerbajdzsán ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.