Sírtak a traktorok, a Bundesliga élén a Leverkusen

A Bayer Leverkusen folytatta jó sorozatát, 3-1-re legyőzte a Hoffenheimot, és a labdarúgó Bundesliga élére állt. A Schalke viszont nyeretlenségi szériáját nyújtotta tovább, de legalább támadója, Mark Uth megúszta agyrázkódással az ijesztő ütközését.

Magyar Nemzet
2020. 12. 13. 20:10
null
Fotó: Neil Baynes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayer Leverkusen annak tudatában lépett pályára a német Bundesliga 11. fordulójának záró mérkőzésén, hogy a Hoffenheim elleni győzelemmel a tabella élére állhat. Nem is tétlenkedtek a gyógyszergyáriak, a negyedik percben Leon Bailey kis szöglet után Baumann kapujába tekert.

A jamaikai támadó a folytatásban is veszélyesen játszott, a duplázáshoz azonban szüksége volt a Hoffenheim vb-ezüstérmes játékosának, Andrej Kramarićnak a segítségére, aki 65 méterről próbált hazaadni. Bailey lecsapott a kósza passzra, majd könnyedén vitte el a kapus mellett a labdát.

A második félidőben Christoph Baumgartner bombagóljával szépített a Hoffenheim. Mindössze öt percig volt egygólos a különbség, Florian Wirtz lőtte a hazaiak harmadik találatát.

Edzőváltás Dortmundban

A Dortmund szombaton szenvedett 5-1-es vereséget hazai pályán a Stuttgarttól, ami sok volt a klubvezetésnek, megköszönte Lucien Favre munkáját. A sárga-feketék a legutóbbi három fordulóban egy pontot szereztek, és már csak ötödik helyen állnak a tabellán, hat ponttal a Leverkusen mögött.

A Hoffenheim még nagyjából tíz percig reménykedett a nagy talpra állásban, Florian Grillitsch második sárga lapja és kiállítása után viszont már leült a meccs. Keménykedés, újabb hoffenheimi piros lap és a közelben tüntető traktorosok tülkölése borzolta még a kedélyeket, valamint a hosszabbításban egy leverkuseni büntető, amelyből Alario beállította a 4-1-es végeredményt, a Leverkusen pedig hat év után foglalta el újra az első helyet a táblázaton.

A másik vasárnapi mérkőzés ijesztően kezdődött: a Schalke német válogatott támadója, Mark Uth fejpárbajt követően eszméletlenül terült el a gyepszőnyegen. Tíz percen át kezelték a pályán, majd kórházba szálították. Ott a meccs utolsó perceit már televízión keresztül követte, hétfőn pedig várhatóan haza is engedik az agyrázkódás után.

Az összességében szerencsés kimenetelű baleset után talán nem is bosszankodik a Schalke, hogy zsinórban 27. bajnoki meccsén is nyeretlen maradt. Pedig a 92. percben még vezetett Augsburgban...

Bundesliga 11. forduló

Péntek

Wolfsburg–Frankfurt 2-1

Szombat

Dortmund–Stuttgart 1-5

RB Leipzig–Werder Bremen 2-0

Mönchengladbach–Hertha 1-1

Freiburg–Bielefeld 2-0

Mainz–Köln 0-1

Union Berlin–Bayern München 1-1

Vasárnap

Augsburg–Schalke 2-2

Leverkusen–Hoffenheim 4-1

A bajnokság élmezőnye: 1. Leverkusen 25 pont, 2. Bayern München 24, 3. Leipzig 24.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.