Súlyos sérülése után fél év kihagyás vár Vida Mátéra

A dunaszerdahelyi DAC labdarúgócsapata szerdán nem jutott be a szlovák kupadöntőbe, miután az elődöntős párharca visszavágóján 3-0-ra kikapott a a Rózsahegy otthonában (az első meccs 1-1-re végződött), ráadásul a korábbi magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck csapatában az egyik klulcsember, a válogatott Vida Máté külső térdszalag-szakadást szenvedett. Ezt azt jelenti, hogy a 24 éves középpályásra legalább fél év kihagyás vár.

Forrás: nso.hu, dac1904.sk2020. 06. 27. 15:23
null
Elsült a lába a csallóközi középpályásnak Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vida Máté az első félidő vége előtt néhány perccel felugrott fejelni, a térde a leérkezés pillanatában befelé fordult, de a láb többi része nem... A játékost hordágyon vitték le a pályáról.

– Balszerencsés mozdulat volt, senki még csak hozzám sem ért. Egyszerűen ez egy olyan szituáció volt, amelynek nem kellett volna így végződnie. Sajnos mégis megtörtént... – nyilatkozta a DAC honlapján a 24 éves középpályás.

A hatszoros magyar válogatott játékos vizsgálatai során a jobb térdében az LCA, tehát a külső keresztszalag teljes szakadását mutatták ki. Vidára műtét vár, a felépülése várható időtartama pedig legalább fél év.

– Ez az első súlyosabb sérülésem, sőt azt mondanám, hogy ez pályafutásom legelső sérülése, ha nem számítom bele az egy-két hetes kihagyásaimat. Egy sérülés sosem jön jókor, de most kimondottan rossz időben ütött be. Úgy érzem, hogy Storck úr irányításával nagy dolgokat érhet el a csapat, és személy szerint nekem is fekszik ez a stílus. Sajnos legközelebb ezt már csak tavasszal mutathatom meg – tette hozzá szomorúan Vida Máté. Aki a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy rengetegen bátorítják, próbálnak lelket önteni belé.

– Bernd Storck azt mondta, az egyik legbiztosabb pont voltam a csapatában, és visszavár. Hívott szövetségi kapitány, a szavai erőt adtak: bízik bennem, legyek türelmes, számolt volna velem. Hívtak régi társak, barátok, akiknek volt ilyen sérülésük, azonnal jelezték, ha tudnak segíteni, elmondják, mit éltek át, miben tudnak támogatni. Üzent és is. Annak idején a Vasasban Murka Benedek kétszer is átesett ilyen műtéten, vele is beszélgettem, annyit mondott, ne kapkodjam el, türelmesen várjam ki a gyógyuláshoz szükséges időt. Nyilván rossz volt hallani a diagnózist, de nagyszerű, hogy ennyien mellettem vannak. Mindent megteszek, hogy megerősödve térhessek vissza a pályára – mondta el Vida Máté.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.