Szabics este búcsúzik az osztrákoktól, a Vidi már tárt karokkal várja

Három éve, 2018-ban kérte fel Franco Foda szövetségi kapitány Szabics Imrét, hogy segítse a munkáját az osztrák válogatottnál. A gyümölcsöző, az Eb-részvétel kiharcolásával megkoronázott együttműködés február végéig tartott. Ekkor jelentette be az NB I tavalyi ezüstérmese, a Mol Fehérvár, hogy megállapodott Szabics Imrével. A ma esti, Dánia elleni mérkőzésen segíti utoljára az osztrákokat a 36-szoros válogatott csatár. Utána irány Székesfehérvár.

Szilágyi
2021. 03. 31. 8:45
null
Szabics szép időszakot töltött az osztrák válogatottnál Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A márciusi meccsdömping utolsó állomásán tizenöt mérkőzést rendeznek Európában a 2022-es labdarúgó-világbajnoki selejtezősorozatban. Ma este, a Dánia elleni hazai mérkőzésen köszön el az osztrák válogatottól Franco Foda szövetségi kapitány másodedzője, Szabics Imre; a korábbi 36-szoros válogatott labdarúgó a találkozó után Magyarország felé veszi az irányt, pénteken lesz a hivatalos edzői bemutatása a Mol Fehérvár csapatánál. Szabics jó formában levő csapat ellen búcsúzik az osztrákoktól, Dánia az előző játéknapon 8-0-ra győzött Moldova válogatottja ellen.

Érdekes találkozót ígér a barcelonai Miralem Pjanićot és a római Edin Džekót is foglalkoztató bosnyák válogatott mérkőzése a regnáló világbajnok, Franciaország ellen.

Edin Dzeko a Roma játékosa, de a Juventus már régóta szemezget a bosnyák gólvágóval
Fotó: MTI/EPA/Kimmo Brandt

Németország kellemetlen csapattal, a korábban az NB I-ben játszó Enisz Bardit és a többek között két, jelenleg a magyar élvonalban futballozó idegenlégióst, az újpesti Kire Risztevszkit és a fehérvári Viszar Musliut bevető Észak-Macedóniával találkozik.

Enisz Bardi (pirosban) azon kevés játékosok egyike, akik az NB I-ből dobbantottak külföldre, és ott is megállják a helyüket
Fotó: Europress/AFP/Alex Nicodim

A németeknél még mindig szereplése a téma: az ügyben megszólalt Lothar Matthäus, a százötvenszeres válogatott, korábbi magyar kapitány szerint Joachim Löw végül megenyhül, és behívja a nyári Eb-re készülő keretbe a Bayern jelenleg mellőzött csatárát.

Thomas Müller korábban jó viszonyt ápolt Joachim Löwwel
Fotó: Europress/AFP/Anke Waelischmiller

Spanyolország az elmúlt fordulóban vért izzadt Tbilisziben, csak a hosszabbítás utolsó pillanatában szerzett góllal tudott fordítani Grúzia ellen. Ma este könnyebb ellenfél, Koszovó válogatottja vár a 2010-es világbajnokra. Olaszország két győzelemmel kezdte a sorozatot, ma este meglehet a harmadik sikere; a két vereséggel rajtoló Litvánia lesz Roberto Mancini csapatának az ellenfele Vilniusban.

Roberto Mancini remek csapatot gyúrt össze Olaszországban
Fotó: Europress/AFP/Janek Skarzynski

Az olaszok még gólt sem kaptak az idei két tétmeccsükön, meglepetés lenne, ha éppen Litvániában törne meg a sikeres szériájuk.

A vb-selejtezők mai programja:

B-csoport: Görögország–Georgia, Szaloniki 20.45, Spanyolország–Koszovó, Sevilla 20.45

C-csoport: Észak-Írország–Bulgária, Belfast 20.45, Litvánia–Olaszország, Vilnius 20.45

D csoport: Ukrajna–Kazahsztán, Lviv 20.45, Bosznia-Hercegovina–Franciaország, Szarajevó 20.45

F csoport: Moldova–Izrael, Chisinau 20.45, Skócia–Feröer-szigetek, Glasgow 20.45, Ausztria–Dánia, Bécs 20.45

I csoport: Andorra–Magyarország, Andorra La Vella 20.45, Anglia–Lengyelország, London 20.45, San Marino–Albánia, Serravalle 20.45

J csoport: Örményország–Románia, Jereván 18.00, Liechtenstein–Izland, Vaduz 20.45, Németország–Észak-Macedónia, Duisburg 20.45

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.