Szalai Ádám miatt sztrájkoltak a Mainz futballistái

Áll a bál a Mainznál Szalai Ádám miatt. A magyar válogatott játékost hétfőn kitetették a keretből, ezért ma egyedül edzett. A délutáni tréning viszont elmaradt, mert a keret tagjai nem mentek ki a pályára. A német Bild információi szerint a futballisták azért cselekedtek így, hogy kifejezzék szolidaritásukat Szalaival.

Magyar Nemzet
Forrás: Bild2020. 09. 23. 19:46
null
Szalai Ádám szerda délelőtt egyedül edzett Forrás: Bild
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a hétfői hír is gyanús volt. Miért az új idény első fordulója után döbbentek rá a német Bundesligában a világ egyik legerősebb bajnokságban szereplő Mainz vezetői, hogy nem fér bele a szakmai elképzelésekbe. Úgy, hogy előzőleg a kupameccsen gólt is szerzett.

A német Bild már akkor tudni vélte, hogy nem szakmai, hanem pénzügyi okok húzódnak a magyar labdarúgó megbüntetése mögött. A járványhelyzet miatti fizetéselvonáskor Szalai a sarkára állt, ami nem tetszett a vezetőségnek.

Szerdán aztán a Bild újabb részletekkel jelentkezett, amelyeket Magyarországon elsőként az NSO vett át. E szerint a keretből kitett Szalai Ádám a keret tagjai közül délelőtt egyedül edzett Axel Busenkell erőnléti edzőjével, a lap azt is megírta, az egyéni foglalkozás 84 percen át tartott.

Szalai Ádám egyedül edzett Fotó: Bild

– Nem akarok beszélni, óvatosnak kell lennem. Biztosan eljön az idő, amikor beszélhetek – idézte a Bild Szalait a gyakorlás után.

Délután aztán új fordulatot vett az ügy. A csapatnak 16 órakor kezdődött volna az edzése, de hiába várták a játékosokat az újságírók, nem hagyták el az öltözőt. 17 órakor a klub sajtósa megjelent, és közölte, a szerdai edzés elmarad. A Bild úgy tudja, a csapattársak Szalai mellett tüntettek azzal, hogy megtagadták az edzésen való részvételt.

Mostantól nem lehet a szemetet a szőnyeg alá söpörni. Ki kell derülnie, valójában mi is a baj Szalaival.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.