Szalai Tamás győzelemnek örülhetett a Mol Fehérvár kispadján

A labdarúgó NB I 23. fordulójának az utolsó meccsén megszakadt a Mol Fehérvár hosszú nyeretlenségi sorozata, 2-0-ra tudott győzni Zalaegerszegen. A megbízott vezetőedző, Szalai Tamás először örülhetett három pontnak ebben a szerepkörében.

Magyar Nemzet
2021. 02. 28. 18:57
null
Zalaegerszeg, 2021. február 28. A zalaegerszegi Artem Favorov (b) és a fehérvári Nikolic Nemanja a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott ZTE FC - MOL Fehérvár FC mérkõzésen a zalaegerszegi ZTE Arénában 2021. február 28-án. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még Szalai Tamás az úr a Mol Fehérvár kispadján. Bár már megvan a csapat új vezetőedzője, ám Szabics Imre és a stábja csak egy hónap múlva, április 1-jén áll munkába, addig pedig kitart Szalai Tamás megbízása erre a feladatra. Nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen a Fehérvár az NB I legrosszabb formában lévő csapata: az előző hat fordulóban ötször hagyta el vesztesen a pályát, és csupán egyetlen árva pontot tudott szerezni a Mezőkövesd elleni, hazai 0-0-lal. A ZTE hasonlóan mély gödörből mászott ki azzal, hogy a legutóbbi fordulóban egy hete 3-0-ra verte meg otthon az Újpestet, és ezzel véget vetett a hatmeccses bajnoki nyeretlenségi sorozatának, amely két döntetlenből és négy vereségből állt.

 

Artem Favorov és a fehérvári Nikolics Nemanja
Fotó: MTI/Varga György

 

A rossz formából viszont egyik együttes sem tudott kikecmeregni. Nagyon gyenge első félidőt produkáltak, kisebb helyzetecskékig jutottak el, de a kapuk nemigen forogtak veszélyben. A szünet után sem változott a kép, a 64. percben viszont vezetéshez jutott Szalai Tamás csapata. Nem kidolgozott helyzetből, Ivan Petrjak egy reménytelen szituációban indult el a labdáért, Tanaszin feleslegesen kitette a kezét, ezzel akadályozta meg az ukránt, aki elesett. A játékvezető tizenegyest ítélt, amelyet Nikolics Nemanja magabiztosan értékesített, Tanaszin pedig megkapta a második sárga lapját, tehát számára be is fejeződött a mérkőzés – 0-1. Egy érdekesség: ez volt Nikolics Nemanja századik gólja fehérvári mezben.

 

A Zalaegerszeg igyekezett egyenlíteni, de a vérszegény próbálkozásait a 78. percben egy eredményes kontra szakította meg a vendégek részéről: Alef remekül indította a leshatáron megiramodó Loic Negót a jobb oldalon, aki néhány lépést vezette a labdát, majd 13 méterről, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt – 0-2.

Ezzel a góllal el is dőlt a mérkőzés, a kevésbé rosszul játszó Mol Fehérvár megérdemelten nyert, és Szalai Tamás ezzel megszerezte az első győzelmét a csapat vezetőedzőjeként. A Vidi ezzel a sikerrel fellépett a dobogó harmadik fokára, három pont a hátránya a második Puskás Akadémia, és tizennyolc az első Ferencváros mögött. A ZTE viszont a 10. helyre csúszott vissza, azonos pontszámmal áll az utolsó előtti Bp. Honvéddal, és négy ponttal előzi meg az utolsó Diósgyőrt.

NB I, 23. forduló: Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 0-2 (0-0), Zalaegerszeg, jv.: Iványi. Gólszerző: Nikolics (11-esből 64.), Nego (78.). Korábbi eredmények: Paks–Újpest 1-3, Budafok–Kisvárda 2-0, MTK–Ferencváros 2-2, Diósgyőr–Mezőkövesd 2-2, Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 1-2

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.