A Szekszárd bajnoki döntősként készülhet az EK Final Fourjára

A női kosárlabda-bajnokság egyik elődöntőjében a Szekszárd 90-75-re legyőzte a Győrt, és ezzel 2-0-ra megnyerte a két csapat párharcát. A szekszárdiak így bajnoki döntősként készülhetnek az Európa Kupa jövő heti négyes döntőjére, amelynek nemcsak a résztvevői, hanem a rendezői is.

2021. 04. 02. 19:22
Szekszárd_Győr
Fotó: Mártonfai_Dénes Forrás: Nemzeti_Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy lehetőség küszöbén állt a Szekszárd: már a második meccsen kiharcolhatta a bajnoki döntőt. Az első mérkőzésen 66-57-re nyert Győrött, és ezzel komoly lépéselőnybe került, hiszen hazai pályán véget is vethetett a párharcnak. Ez számára ráadásul rendkívül fontos is volt, mert a jövő héten a történetében eddig egyedülálló eseményre készült. Komoly bravúrt végrehajtva március derekán a nyolcad- majd a negyeddöntőt is megnyerte az Európa Kupában a törökországi buborékban, amivel bejutott a második számú európai kupasorozat négyes döntőjébe.

 

Cyesha Goree (balra) 17 pontjával kulcsszereplője volt a Győr másodszori legyőzésének Fotó: Mártonfai_Dénes/Nemzeti_Sport

 

A feladat tehát amúgy is elég nagy, ám a FIBA még meg is fejelte azzal, hogy a tolnai városra bízta a Final Four megrendezését. Könnyű tehát belátni, a szekszárdiaknak nem hiányzott egy harmadik, döntő meccs a Győr ellen idegenben, ők jobban szerettek volna minél hamarabb kizárólag az Európa Kupára, a szervezésre, és az olasz Reyer Venezia elleni, április 9-i elődöntőre összpontosítani.

Ennek tudatában kezdődött meg tehát a Szekszárd és a Győr második összecsapása. A hazai együttes szép lassan, fokozatosan húzott el elsősorban Zala Friskovec és Cyesha Goree pontjaival, és a nagyszünetig már tizennégy pontos előnyre tett szert. A Győr különösen a lepattanók tekintetében és a palánk alatti játékban nyújtott kevesebbet a házigazdáknál, akik a folytatásban már huszonegy ponttal is elhúztak. Az utolsó negyedben a vendégek elindultak a veszett fejsze nyele után, egymás után szórták a triplákat, de ekkora hátrányt nem tudtak ledolgozni. A Szekszárd 90-75-re nyert, és ezzel bajnoki döntősként készülhet az Európa-Kupa Final Fourjára.

– Öt év alatt harmadszor jutottunk döntőbe úgy, hogy tavaly törölték a szezont – nyilatkozta a mérkőzés után Djokics Zseljko, a Szekszárd vezetőedzője. – Azt gondolom, hogy ehhez a sikerhez a tavalyi évben megkezdett munka is kellett. Finálét játszani a bajnokságon a soproni érában olyan, mintha megnyertük volna a bajnokságot. Ezen a találkozón az első félidőben védekezésben, a másodikban támadásban játszottunk szép kosárlabdát. Egy-két nap pihenés következik, majd készülünk az Európa Kupára. Innentől minden pillanatot élvezni kell a Final Fourban és a bajnoki döntőben egyaránt.

A bajnoki döntő másik párharcában a Sopron Basket vezet 1-0-ra a Diósgyőr ellen, szombaton lesz a második mérkőzés Miskolcon.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.