Szoboszlai Dominik lemarad az Európa-bajnokságról

Marco Rossi kedden véglegesíti Eb-keretét, az eddigi 29 főből 26 vehet részt a kontinensviadalon. Sérülése miatt nem lesz a szűk keretben Szoboszlai Dominik.

Magyar Nemzet
2021. 06. 01. 11:53
null
20201115 Budapest Magyarország-Szerbia labdarúgó válogatott mérkőzése Nemzetek Ligája Magyar Nemzet fotó: Mirkó István (MI) képen: Szoboszlai Dominik (10) Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habár csak kedden 17 órakor jelenti be, hogy a 29 fős bő keretből melyik 26 labdarúgó vehet részt a tavalyról elhalasztott Európa-bajnokságon, információink szerint eldőlt, hogy nem lesz rajta a végleges listán.

A legdrágább magyar futballista a tavaszi szezonban egyszer sem lépett pályára új klubja, a német RB Leipzig színeiben, és sérülése miatt továbbra sincs olyan állapotban, hogy segíteni tudjon a magyar csapatnak az Eb halálcsoportjában, Portugália, Franciaország és Németország ellen.

Ősszel Szoboszlai lőtte azt a gólt Izland ellen, amellyel a magyar válogatott 2016 után ismét kvalifikált a kontinensviadalra. Az már korábban eldőlt, hogy súlyos sérülése miatt Kalmár Zsolt is lemarad az Eb-ről.

Szoboszlai kimaradását a német Kicker is tényként kezeli.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.