Szoboszlaiék a címvédő Liverpool ellen

A címvédő Liverpool a Napoli, a Salzburg és a Genk csapatával került össze. Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese, az RB Leipzig örülhet a Zenitnek, de a Benfica és a Lyon ellen is lesz esélye.

2019. 08. 30. 7:20
Champions League Semi Final Second Leg - Liverpool v FC Barcelona
Van Dijk és Messi, az előző idény két legjobbja Fotó: Carl Recine Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap mindenki a Zenitet akarta megkapni Monacóban, mármint a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásán, ahol a szentpéterváriak az első kalapba kerültek a ceremónián. A Real Madrid és az Atlético Madrid pedig a másodikba. Az elsőbe ugyanis a Bajnokok Ligája és az Európa-liga címvédőjét – vagyis a Liverpoolt, illetve a Chelsea-t –, valamint a hat legmagasabb UEFA-együtthatóval rendelkező bajnokság aranyérmesét sorolták be, így a Barcelonát, a Manchester Cityt, a Juventust, a ­Bayern Münchent, a Paris ­Saint-Germaint és végül az említett Zenitet. A Ben­fica szurkolói szívhatják a fogukat, hogy a portugál bajnokság az orosz után a hetedik a sorban. Azonos nemzetbeli csapatok nem kerülhettek össze, és a politikai helyzet miatt az orosz–ukrán párharcot sem tartotta kívánatosnak az Európai Labdarúgó-szövetség.

Nos, a címvédő Liverpool a Napoli, a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Salzburg és a Genk csapatával került össze. és együttese, az RB Leipzig örülhet a Zenitnek, de a Benfica és a Lyon ellen is lesz esélye. S rögzíthetjük azt is, hogy a Barcelona, Dortmund, ­Internazionale és a Juventus, Atlético Madrid, Leverkusen trióból valaki biztosan kiesik.

Van Dijk és Messi, az előző idény két legjobbja
Fotó: Reuters

A csoportbeosztás, A csoport: Paris SG, Real Madrid, Club Brugge, Galatasaray; B csoport: Bayern München, Tottenham Hotspur, Olimpiakosz, Crvena zvezda; C csoport: Manchester City, Sahtar Donyeck, Dinamo Zagreb, Atalanta; D csoport: Juventus, Atlético Madrid, Leverkusen, Lokomotiv Moszkva; E csoport: Liverpool, Napoli, Salzburg, Genk; F csoport: Barcelona, Dortmund, Internazionale, Slavia Praha; G csoport: Zenit, Benfica, Lyon, RB Leipzig; H csoport: Chelsea, Ajax, Valencia, Lille.

Az UEFA egyúttal kihirdette, hogy az előző kiírás legjobb kapusa Alisson ­Becker (Liverpool), a legjobb védője (Liverpool), a legjobb középpályása Frenkie de Jong (Ajax, most már Barcelona), a legjobb támadója ­Lionel Messi (Barcelona) lett. Az Év játékosa díjat pedig Van Dijk vehette át, megelőzve Messit és Cristiano Ronaldót (Juventus) a harminckét BL-csoportkörbe jutott klub képviselőinek, valamint 55 európai újságíró szavazata alapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.