Szöllősi-Zácsik bejelentkezett a tokiói játékra

Szöllősi-Zácsik Szandra tervei között szerepelt az olimpiai részvétel, 2012-ben és 2016-ban – a válogatottal együtt – ő is lemaradt az ötkarikás játékokról. Idén megragadná az esélyt.

2020. 01. 09. 9:22
Zácsik Szandra; Szlivinszkaja, Jelena
Budapest, 2016. február 13. A ferenvárosi Zácsik Szandra (b) és az orosz Jelena Szlivinszkaja a női kézilabda Bajnokok Ligája közédöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungária - Rosztov Don mérkőzésen a Syma csarnokban 2016. február 13-án. FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov Don 29-29. MTI Fotó: Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombameglepetés született kedden a női kézilabda NB I-ben. A középmezőnyhöz tartozó MTK 36-36-os döntetlent ért el a második helyen álló Ferencvárossal szemben. A kék-fehérek egyik legeredményesebb játékosa, a korábbi fradista balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra (képünkön) hét gólt szerzett a találkozón.

Másnap fülsüketítő gyerekzaj kíséretében telefonon tájékoztatta lapunkat. – A Győr elleni bajnoki meccs alapján éreztük, hogy jó formában vagyunk. Ugyan vereséget szenvedtünk, de sokáig partiban voltunk az ETO-val. A Ferencváros ellen is jól ment a játék, nagyon örültünk a döntetlennek – mondta érdeklődésünkre a tapasztalt játékos, aki bátor és gólerős játékával szomorította el egykori klubját.

A sors fintora, hogy épp az MTK bravúros pontszerzésének napján bontott szerződést a kézilabda-szövetség Kim Rasmussen szövetségi kapitánnyal, ugyanakkor jelezte, hogy a Győr és az FTC edzőjét kéri fel, hogy a sorsdöntő olimpiai selejtezőtornán vezesse a női válogatottat. A felvidéki származású játékos üdvözölte a döntést, mindkét szakemberrel remek a munkakapcsolata.

– A Győr jelenlegi edzőjével, Danyi Gáborral együtt dolgoztam 2009-ben a magyar ezüstéremmel végződő hazai rendezésű junior Európa-bajnokságon. Azóta is remekül kijövünk egymással. Elek Gáborral pedig napi szintű munkakapcsolatom volt a Ferencváros játékosaként. Nem az ő személye miatt igazoltam el a Fraditól – mondta a 2006 és 2009, valamint 2010 és 2017 között a zöld-fehéreket erősítő játékos.

Szöllősi-Zácsik Szandra tervei között szerepelt az olimpiai részvétel, 2012-ben és 2016-ban – a válogatottal együtt – ő is lemaradt az ötkarikás játékokról. Idén megragadná az esélyt. – Karrierem utolsó olimpiájáról nem szeretnék lemaradni, ezért mindent megteszek, hogy tartsam a jelenlegi formát a már­ciusi selejtező-tornáig. A posztomon játszó óriási tehetség, a jövőben rá épülhet a válogatott, Tomori Zsuzsanna a tapasztalatával segíthet, és ő akár a másik oldalon is képes kiemelkedő teljesítményre. De nekem magammal kell foglalkoznom, vannak céljaim: szeretnék ott lenni a tokiói olimpián – mondta a huszonkilenc éves, a válogatottban legutóbb 2017-ben szereplő, kétgyermekes balátlövő, Hanna és Borisz édesanyja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.