Sztárcsatárjai nélkül mutatkozik be a PSG

Az Atlético most törleszthet, mert legutóbb a BL nyolcaddöntőjében éppen a Juve búcsúztatta a spanyolokat. Egyik gárda sem készül jó előjelekkel a találkozóra.

Ch. Gáll András
2019. 09. 18. 12:42
Champions League - Juventus Training
CR7 jókedvűen tért vissza Madridba a Juventusszal Fotó: Massimo Pinca Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Internazionale a Slavia Prahával, a Lyon pedig a Zenittel játszott 1-1-et a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a nyitófordulóban. A szerdai kínálatból két meccs emelhető ki: a Paris Saint-Germain–Real Madrid és az Atlético Madrid–Juventus összecsapás. A párizsiak nélkülözni kénytelenek a földkerekség – legalábbis papíron – legerősebb támadó trióját. combizom-szakadás, Edinson Cavani csípőproblémák miatt szeptember végénél előbb nem lép pályára, pedig – aki nem is titkolta a nyáron, hogy visszavágyik Barcelonába – meggondolatlan Facebook-bejegyzése miatt hárommeccses BL-eltiltást kapott az UEFA-tól, amit ugyan kettőre mérsékeltek, de így sem játszhat szerda este a Parc des Princes-ben. Azért a sztárokat helyettesítő Di María, Icardi, Sarabia, Choupo-Moting kvartett sem gyenge. A Madrid továbbra is a sérült nélkül áll ki, és az aktuális aranylabdás játéka is erősen kétséges. Az összecsapás különös pikantériáját az adja, hogy a madridi közönség kedvence, Keylor Navas most már a franciák kapuját védi.

Apropó, franciák. A L’Équipe statisztikája szerint a BL csoportkörének 32 csapatából húsz foglalkoztat francia labdarúgót, s nem kevesebb mint 64 játékos van a világbajnokok országából a BL-mezőnyben. Didier Deschamps szövetségi kapitányra gondolva: ezt nevezik a bőség zavarának.

CR7 jókedvűen tért vissza Madridba a Juventusszal
Fotó: Reuters

Ami azt illeti, az Atlético Madrid és a Juventus keretében is vannak franciák, Thomas Lemar, illetve Blaise Matuidi és Adrien Rabiot személyében. De a két csapat rangadója a Wanda Metropolitanóban vélhetően nem róluk szól, hanem két portugál zseniről, a 126 millió eurós ifjú sztárról, Joao Félixről és a lassan két évtizede állócsillagként ragyogó Cristiano Ronaldóról. Külön érdekesség, hogy Joao Félix példaképe és bálványa a portugál ötszörös aranylabdás. A két csapat augusztus 10-én barátságos mérkőzésen összecsapott, és akkor meglepetésre az Atlético győzött 2-1-re, a győztes gólt Joao Félix rúgta.

Az Atlético most törleszthet, mert legutóbb a BL nyolcaddöntőjében éppen a Juve búcsúztatta a spanyolokat. Egyik gárda sem készül jó előjelekkel a találkozóra: a fővárosiak a Real Socie­dadtól elszenvedett vereséggel lecsúsztak a La Liga első helyéről, a torinóiak pedig 0-0-t játszottak a Fiorentinával, és az Internazionale mögé szorultak.

Azt azonban borítékolhatjuk, hogy csak átmenetileg.

A szerdai BL-csoportmeccsek (kettő kivételével mind 21.00 órakor), A csoport: Club Brugge–Galatasaray (18.55, tv: Spíler1), PSG–Real Madrid (Spíler2), B csoport: Olympiakosz–Tottenham (18.55, Spíler2), Bayern München–Crvena Zvezda (Spíler1), C csoport: Dinamo Zagreb–Atalanta, Sahtar Doneck–Manchester City, D csoport: Atlético Madrid–Juventus (M4 Sport), Bayer Leverkusen–Lokomotiv Moszkva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.