Szucsánszki Zita vezérletével győzött a Fradi a Metz ellen

Bravúros győzelmet aratott a Ferencváros a francia bajnok Metz ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a harmadik fordulóból elhalasztott mérkőzésen az Elek Gyula Arénában. Szucsánszki Zita vezérletével az elejétől a végéig a kezében tartotta a meccset a Fradi, amely 7-7 után végig vezetve, többnyire háromgólos előnnyel tartotta féken a Metzet. A vége 32-30-as FTC-győzelem lett, amely a csoportállás szempontjából is fontos siker.

Magyar Nemzet
2021. 01. 20. 20:24
Szucsánszky Zita
210120 Ferencváros Metz FTC kézilabda Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredetileg szeptember végén fogadta volna az FTC a Metzet a BL-csoportkör harmadik fordulójában, akkor azonban koronavírus-fertőzések miatt el kellett halasztani a mérkőzést, amelyet most pótoltak a csapatok. Sűrű lett így a Fradi programja, hiszen szombaton is a BL-ben lépett pályára Elek Gábor együttese, amely hazai pályán fájó vereséget szenvedett az Esbjergtől (28-24). Vasárnap pedig máris következik majd a Metz elleni visszavágó Franciaországban.

Nyolc lövésből hét góljával Szucsánszki Zita volt a Fradi legjobbja Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– A Metzet jobb csapatnak tartom az Esbjergnél. Mindenképpen feszesebbnek kell lennünk! – hangsúlyozta Elek Gábor a meccs előtt. A francia bajnok kerete a hazai játékosok mellett német, holland, horvát, szlovén és ukrán válogatottakra épül, ami az eredményein is meglátszik. A Metz a csoport második helyéről várta a budapesti találkozót, és jó esélye van arra, hogy egyből bejusson a negyeddöntőbe. A Ferencváros pedig azért sajnálhatta igazán az Esbjerg elleni vereséget, mert a siker esetén a csoport első két helye is elérhető közelségbe került volna.

Variált Elek Gábor a kezdő összeállításakor, ugyanis a jobbszélső Angela Malestein helyett Kovács Anett volt, a kapuban pedig Bíró Blanka helyett az általában csere Janurik Kinga kezdett a Ferencvárosban. Janurik jól kezdte a találkozót, az első negyedórában több nagy védése is akadt, Bíró pedig egy hetesre beállva védett. A félidő derekán 7-7 volt az állás, fej-fej mellett haladtak a csapatok, de az előny jobbára a Fradinál volt. Először a 17. percben lépett el két góllal az FTC.

A félidő hajrájára háromgólos előnyt épített ki a Fradi Szucsánszki Zita és Klujber Katrin vezérletével, akik öt, illetve négy góljukkal a csapat legeredményesebb játékosai voltak az első harminc percben, méghozzá százszázalékos lövőmérleggel. A felállt fal ellen is rendkívül eredményes támadójátékra nem lehetett panasz, a szünetig kialakított 18-15-ös előnyre főleg nem, a védekezésben azonban akadtak hiányosságok, a Metz átlövésből többször könnyű gólokat szerzett.

A második félidőre Bíró érkezett a Fradi kapujába, Elek ezek szerint nem volt elégedett Janurik 16 százalékos védési hatékonyságával. Repülőrajtot vett Malestein, aki két és fél perc alatt két gólt dobott, és máris öt találatra hízott az FTC előnye. Sajnos nem tudták meglovagolni a jó kezdést a zöldek, Klujber hetest is hibázott, és hamar visszaállt a háromgólos különbség. Ezt azonban tartotta a Fradi, hiába fokozta a tempót a Metz. Főleg Szucsánszki volt elemében, aki a góljai mellett fontos passzokkal, nagyszerű meglátásokkal is segítette a támadásokat.

Az 53. percben némileg váratlanul feljött egy gólra a Metz, ráadásul Tóth Nikolett kiállítása miatt emberelőnyben az egyenlítésért támadhatott, de nem járt sikerrel. Átvészelte a nehéz perceket a Fradi, a meccs legjobbjai újra kitettek magukért: Klujber fontos gólt lőtt, Szucsánszki bravúrosan labdát szerzett, és az utolsó öt percre újra két-három gólos előnnyel fordultak a hazaiak. Ez kitartott a végéig, 32-30-ra nyert a Fradi, amely a sikerrel előrelépett a harmadik helyre a csoportban, a 12 pontjával ráadásul beérte a második Metzet, igaz, Elek Gábor csapata egy meccsel többet játszott. Visszavágó vasárnap Franciaországban.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria–Metz 32-30 (18-15).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.