Újabb ízelítő készült a Katinka című film megtekintéséhez

Két éve forog film Hosszú Katinkáról, és az alkotók most új ízelítőt, szakszóval teasert készítettek. A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó nagyon lelkesen beszél az életét felölelő filmről.

Magyar Nemzet
2021. 04. 04. 9:49
null
Hosszú Katinka megadta a módját az előzetes felvezetésének Fotó: Havran Zoltán

Két éve forog film Hosszú Katinkáról, és az alkotók most új ízelítőt, szakszóval teasert készítettek. A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó nagyon lelkesen beszél az életét felölelő filmről.

A címe egyszerű, és mindent elárul: Katinka. Ha segítségül hozzátesszük, hogy sportról van szó, akkor bizonyára mindenki azonnal rávágja, hogy Hosszú Katinkáról, a háromszoros olimpiai bajnok úszóról van szó. Egy élrajzi filmről van szó, amelyet a stáb már második éve forgat, és a tokiói olimpiáig követi nyomon a világ egyik legjobb sportolójának az életét, beleértve a privát szférát is.

Az alkotók Pálinkás Norbert rendező vezetésével elkészítették a dokumentumfilm második ízelítőjét, szakszóval a teaserét, amely lényegi bepillantást enged a készülő filmbe.

 

örömmel áll a filmesek rendelkezésére
Fotó: Havran Zoltán

 

– Telitalálat ez a beharangozó, nekem nagyon tetszik – árulta el Hosszú Katinka. – Tükrözi a filmet, azt az attitűdöt, ahogy a stáb dolgozik: mindent felvesznek, ami velem történik, a jót is, a rosszat is. Itt nem lehet színészkedni, a kamera mindenhová követ, mindenhol ott van, mindent felvesz, nem lehet becsapni. Szóval nincs más választásom: jól kell lennem, és akkor tetszik a film, amit magamról látok. Ez most végre összejött: számomra a leglényegesebb, hogy újra tudok versenyezni, kifejezetten vidám vagyok és optimista. A versenyzés pszichológiai hadviselés is, nekem az a legfontosabb, hogy mentálisan jól legyek. Úgy érzem, hogy lassan, de biztosan minden a helyére kerül, Mátéval az élen sokan segítenek, szépen haladok a cél felé.

A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilmet a Nemzeti Filmintézet támogatja. Producere Lajos Tamás, rendezője Pálinkás Norbert, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, társproducere Bederna László, vezető operatőre Nagy András, operatőre Tóth Zsolt. A dokumentumfilm zeneszerzője Tövisházi Ambrus, vágója Gotthárdi Balázs. A Szupermodern Stúdió gyártásában készülő portréfilm a tervek szerint, a tokiói olimpia után, 2021 karácsonya körül kerül a magyar mozikba.

A teaser ide kattintva tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.