Titkolózott a Juventus a Fradi-meccs előtti edzésén

Megtartotta a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti, negyedóra erejéig sajtónyilvános edzését a Juventus az Allianz Aréna melletti edzőpályán, Torinóban. A szervezők ügyeltek arra, hogy sok mindenre ne derüljön fény, de egy-két apróságot így is észre lehetett venni a helyszínen.

Szalay Attila (Torino)
2020. 11. 23. 13:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromnegyed tizenkettőre volt meghirdetve a Juventus edzése, amelynek első negyedórájára a sajtó képviselőit is beengedték az edzőközpont centerpályája mellé felhúzott, fedett minilelátóra. Olaszos stílusban, jó tízperces késéssel bújtak elő a játékosok az öltözőből, de két okból is nehéz volt megállapítani, hogy pontosan kik sorakoztak fel az edzésen.

Egyrészt a pálya tőlünk legtávolabb eső részén végezték a bemelegítést, másrészt éppen szemből tűzött a nap, így a labdarúgók sötét árnyakká változtak. Csak feltételezhetjük a tudatosságot a fotósoknak és az újságíróknak kedvezőtlen időpont megválasztásában, akik árgus szemekkel figyelték volna a Juventus titkait.

Edzés közben a Juventus Torinóban – Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Sok rejtélyre persze ebben a negyedórában nem derülhetett fény, a bemelegítés fajsúlyosságát jelezte, hogy Andrea Pirlo edző sokáig a játékosoknak háttal állva beszélgetett, a lényeges dolgok alighanem azután következtek, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékesei kitessékelték a média képviselőit a lelátóról a tizenöt perc leteltével.

Az azért így is kiderült, hogy tizenkilenc labdarúgó vett részt az edzésen, köztük is jókedvűen végezte a bemelegítést, és talán a legfontosabb az volt, hogy a torinóiak legutóbbi két bajnokiját sérülés miatt kihagyott Aaron Ramsey is együtt gyakorolt a társakkal, tehát az ő játékára az előzetes hírekkel ellentétben van esély a Ferencváros ellen.

Érdekesség, hogy Sami Khedira is edzett, aki egyébként nem tagja a csapat BL-keretének, és a legfrissebb hírek szerint a télen távozhat, mivel Pirlo nem számít rá. Kihagyta viszont az edzést a török Merih Demiral, aki a Cagliari ellen sérült meg a hétvégén, és a Fradi ellen sem vethető be, amivel Pirlónak gondjai támadhatnak a védelem közepén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.