Továbbjutott az AC Milan, a Tottenham és a Dinamo Zagreb is

Az Európa-liga csoportköre ötödik fordulójának kora esti mérkőzésein több nagy csapat is bebiztosította továbbjutását a legjobb 32 közé. Gareth Bale hét év után szerzett gólt a Tottenhamben nemzetközi meccsen.

Magyar Nemzet
2020. 12. 03. 20:58
Tottenham Hotspur vs LASK
epa08766392 Gareth Bale (R) of Tottenham shakes hands with his manager Jose Mourinho (L) after being replaced during the UEFA Europa League group J soccer match between Tottenham Hotspur and LASK in London, Britain, 22 October 2020. EPA/Cath Ivill / POOL Fotó: Cath Ivill / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Mourinho Tottenhamjének meg kellett izzadnia idegenben az osztrák LASK ellen, hiszen az angol klub úgy játszott 3-3-at, hogy két tizenegyesgólt is szerzett. Az elsőt Gareth Bale értékesítette, aki a nyáron tért vissza a csapathoz a Real Madridtól, és ezt megelőzően 2013-ban talált be legutóbb a Spurs mezében nemzetközi kupameccsen, akkor az Inter ellen az Európa-liga egyenesen kieséses szakaszában. Most ugyanoda jutott be a Tottenham, amelynek a másik két gólját Szon Hungmin és Dele Alli szerezték, akik talán még azt sem bánták annyira, hogy a LASK a 93. percben egyenlített ellenük, amiért ugyanis Ausztriába érkeztek, azt elérték – egy fordulóval a vége előtt továbbjutottak.

Biztosította helyét a legjobb 32 között az AC Milan is, amely hazai pályán a sérült Zlatan Ibrahimovic nélkül is legyőzte a Celticet 4-2-re. Pedig bajban voltak az olaszok, mert a már biztosan kiesett skót csapat az első negyedóra végén 2-0-ra vezetett a San Siróban. Sikerült fordítania a Milannak, amely azért is örülhetett ennek, mivel a csoport másik meccsén neki kedvező eredmény született (Lille–Sparta Paraha 2-1), így a francia klubbal együtt már biztosan ott lesz a tavaszi rájátszásban.

A Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtezős áldozata, a Dinamo Zagreb is állva maradt az idény 2021-es felére a nemzetközi porondon, ugyanis 2-0-ra legyőzte idegenben a Feyenoordot, amivel nemcsak a továbbjutását biztosította, hanem a csoportja első helyét is megszerezte. A zágrábiak góljait Bruno Petković és Lovro Majer szerezték, akiket a zöld-fehéreknek sikerült féken tartaniuk a BL-selejtezőkön.

Európa-liga, csoportkör, ötödik forduló, érdekesebb meccsek:

AC Milan–Celtic 4-2

Feyenoord–Dinamo Zagreb 0-2

LASK–Tottenham 3-3

Lille–Sparta Paraha 2-1

Crvena Zvezda–Hoffenheim 0-0

Zorja–Leicester City 1-0

Sivasspor–Villarreal 0-1

Arsenal–Rapid Wien 21.00 (tv: Sport 2)

AS Roma–Young Boys 21.00 (tv: Digi Sport 2)

AZ Alkmaar–Napoli (tv: Digi Sport 1)

Granada–PSV Eindhoven 21.00 (tv: Digi Sport 3)

Omonia–PAOK 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.