Újabb barcelonai csapat érkezik decemberben Budapestre

Elkészült a vízilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása. A koronavírus miatt rendhagyó lebonyolítású idényben két csoportban tizenkét csapat küzd a hannoveri nyolcas döntőbe jutásért.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 19. 15:38
vízilabda Bajnokok Ligája
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC-Telekom a B csoportban kapott helyet, ahol a spanyol Barceloneta, a német Waspo Hannover, a montenegrói Jadran Herceg Novi és a georgiai Dinamo Tbiliszi mellett egy selejtezőből érkező csapat lesz az ellenfele. A Hannover a rendező jogán eredményeitől függetlenül bejut a június 3–5-re kiírt nyolcas döntőbe.

A kvalifikációban két magyar csapat érdekelt: főtáblára jutása esetén az OSC a Fradival kerülne egy csoportba, a Szolnok viszont selejtezős sikere esetén az A jelű hatosban a görög Olimpiakosz, az olasz Pro Recco, a horvát Jug Dubrovnik, a német Spandau és a francia Marseille ellen szállhatna vízbe.

A csoportküzdelmeket három tömbben, buborékokban bonyolítják le. Az A csoport első három fordulóját december 14. és 17. között Olaszországban játsszák, míg a B-csoport első három körét december 15. és 18. között Budapesten rendezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.