Valter Attila a rövidítésnek örült, a tévedésének nem

Valter Attilára még öt versenynap vár a Girón. A magyar kerékpáros szeretne a legjobb tizenöt között végezni az olasz körversenyen.

Magyar Nemzet
2021. 05. 26. 12:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap kaptak másodszor, egyben utoljára pihenőnapot a Giro d’Italia résztvevői, köztük a két magyar versenyző, (Groupama–FDJ) és Dina Márton (Eolo–Kometa). Az utolsó öt napban viszont még három – a szerdai, a pénteki és a szombati – hegyi befutó vár a mezőnyre, a végső sorrend pedig a vasárnapi, milánói időfutam után alakul ki.

Hétfőn az eredetinél rövidebb távot teljesített a mezőny, de még így sem volt könnyű az etap.

– Már reggel keresett bennünket a CPA, a versenyzők érdekeit képviselő szövetség, elmondták, milyen állapotok vannak a hegyeken, és megkérdezték, mi a véleményünk a rövidítésről. A csapatból mindenki egyhangúan a rövidítés mellett döntött – árulta el Valtert Attila. – Az ehhez hasonló körülmény egy háromhetes versenyen már nem arról szól, hogy ki az erősebb, vagy ki van jobb formában. Már az egészségünkre is veszélyt jelenthetett volna. Örülök ennek döntésnek és annak is, hogy idén a rendezők kerestek fel minket. Így is került 3900 méter szint a lábakba. A Giau egy trükkös hegy volt. A lába előtt volt egy meredek emelkedő, ahol szóltak, hogy egy-két kilométer lejtő következik. Visszakérdeztem, hogy nem 11 kilométerre gondoltak-e (azt hittem, már túljutottam a hegyen). Mondták, hogy majd a lejtő után kezdődik csak a mászás. Nem örültem. Nagyon szétszakadt a mezőny, nekem is át kellett térnem a saját tempómra. Nem tartok még ott, ahol a hegyet elsőként megmászók, viszont még mindig top 15-ben vagyok, és remélem, ezt sikerül is megvédeni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.