Veszélyben a Real Madrid dicső szériája

Talán a legutóbbi vesztes döntős Tottenham Hotspur és az ötszörös győztes Bayern München összecsapása a labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulója mai „étlapjának” csemegéje, de legalább annyira pikáns a Real Madrid és a Club Brugge mérkőzése. Ha ugyanis a trófeát tizenháromszor elhódító madridiak kikapnának, akkor 1981 óta ez lenne az első eset, hogy sorozatban háromszor vereséget szenvednek a legrangosabb európai klubsorozatban.

Ch. Gáll András
2019. 10. 01. 15:09
La Liga Santander - Atletico Madrid v Real Madrid
Eden Hazard (fehérben) végre magára talált Fotó: Sergio Perez Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid ugyan vezeti a La Liga tabelláját, de két hete egy laza hármast kapott a Parc des Princes-ben az erősen tartalékos PSG-től. Szombaton ugyan nem tündökölt a csapat a Wanda Metropolitanóban az Atlético elleni ­0-0-s madridi derbin, de ­Zinedine Zidane homlokán némiképp kisimultak a redők a végre magára találó játékát látva. Fura, de igaz: legutóbb az 1976–1977-es BEK-sorozatban találkozott egymással a két csapat, és akkor a belgák mentek tovább 2-0-s összesítéssel! Benzemáék a BL-ben legutóbbi két meccsüket elvesztették, méghozzá 1-7-es összesített gólkülönbséggel: 1-4 az Ajax ellen odahaza (még az előző sorozatban) és 3-0-s vereség Párizsban. Egy újabb zakó tehát a harmadik lenne egyhuzamban, és ilyesmire 38 éve nem volt példa. A kék-feketék is éllovasok a saját bajnokságukban, és ők az egyetlen belga klub, amely döntőig jutott a BEK/BL-ben, még 1978-ban. A 10-es számú mezt Ernst Happel edző csapatában bizonyos Kű Lajos viselte.

A slágermeccsnek számító Tottenham–Bayern összecsapásnak nem biztos, hogy a legutóbb BL-döntős londoniak az esélyesei. Harry Kane-ék csak ötödikek a Premier League-ben, egyelőre keresgélik elmúlt idénybeli formájukat. Bármennyire hihetetlen, a két csapat még sohasem került szembe egymással a BL-ben, de a BEK-ben sem. A Bayern most kezd csak igazán magára találni, az RB Leipzig hazai veresége után már éllovas a Bundesligában, a BL-serleget viszont 2013 óta nem sikerült elhódítani, és ez igen hosszú böjt.

Eden Hazard (fehérben) végre magára talált
Fotó: Reuters

Mahrez, Agüero, vs Orsic, Petkovic, Olmo. Két nem akármilyen nehéztüzérség a Manchester City–Dinamo Zagreb mérkőzésen, és mivel a Fradinak és az Atalantának is egy négyest vágtak a horvátok, nem tanácsos lebecsülni őket az ­Etihad Stadionban. – Ha úgy játszunk, mint az Atalanta ellen, akkor Manchesterben is van keresnivalónk, bár nem mi vagyunk a favoritok – nyilatkozta ­Nenad Bjelica vezetőedző a Dinamo honlapján, hozzátéve, hogy azt is tudja, a brit fogadóirodák a 3-0-s hazai győzelmet tartják a legvalószínűbb eredménynek.

BL-csoportkör, 2. forduló, A csoport: Real Madrid–Club Brugge 18.55 óra, tv: Spíler 2, Galatasaray–PSG 21.00, tv: Spíler 1; B csoport: Crvena zvezda–Olympiakosz 21.00, Tottenham–Bayern München 21.00, tv: M4 Sport; C csoport: Atalanta–Sahtar Doneck 18.55, tv: Spíler 1, Manchester City–Dinamo Zagreb 21.00; D csoport: Juventus–Bayer Leverkusen 21.00, tv: Spíler 2, Lokomotiv Moszkva–Atlético Madrid 21.00.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.