Visszatérés elnapolva

A Warriors vezetősége másképp döntött: mégsem vasárnapról hétfőre virradóra, a Golden State Warriors–Washington Wizards NBA-mérkőzésen tér vissza kéztöréséből felépülve Stephen Curry, a kaliforniaiak 31 éves irányítója, a liga kétszeres MVP-je, minden idők legjobb tripladobója. Az ok: elővigyázatosság. Steve Kerr edző és a stáb megítélése szerint mindenkinek jobb lesz, ha legkorábban csak csütörtökön, a bajnoki címvédő Toronto Raptors ellen játszik először tavaly október 31. után a 191 centis varázsló.

Ch. Gáll András
2020. 03. 01. 8:35
null
December 25, 2015; Oakland, CA, USA; Golden State Warriors guard Stephen Curry (30) celebrates in front of Cleveland Cavaliers center Timofey Mozgov (20) in the third quarter of a NBA basketball game on Christmas at Oracle Arena. The Warriors defeated the Cavaliers 89-83. Mandatory Credit: Kyle Terada-USA TODAY Sports - RTX202FH Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Steph nem örült a döntésnek, már nagyon hiányzik neki a játék, de aztán megértette, hogy a saját érdekében döntöttünk így – mondta Kerr.

– Nincs semmi baj az operált bal kezével, inkább azért napoltuk el a visszatérést, mert a kondíciója még nem az igazi. Hétfőn még lesz egy edzőmeccse a fiókcsapatunkkal, a Santa Cruz Warriorsszal, erre még szüksége lesz.

Mindenesetre Curry tervezett visszatérésének híre annyira feldobta a Warriors játékosait, hogy szombat este 115-99-re győztek Phoenixben, ami kisebbfajta csoda, hiszen a liga sereghajtói, és előzőleg sorozatban nyolc meccset veszítettek el.

Ugyancsak a nap szenzációi közé tartozik, hogy a Memphis Grizzlies 105-88-ra lelépte a nyugati főcsoportot vezető bajnokesélyes Los Angeles Lakerst, LeBron James (19 pont) és Anthony Davis (15) csapatát. A Grizzliesnél játszik az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság, az NBA egyik legcsillogóbb tehetsége, az év újonca díj várományosa, a 20 éves, 190 centis Ja Morant, aki káprázatosan játszott, 27 pontjával és 14 gólpasszával kiemelkedett a mezőnyből.

A nap rangadóján a Houston Rockets hosszabbításban 111-110-re elgyőzte a Boston Celticset, Russell Westbrook 41 ponttal vezette a texasiakat. A 31 éves Westbrook nagyon belejött, sorozatban harmincadik meccsén dobott legalább 20 pontot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.