Vojvoda Dávid hazajött, karanténban a kosárlabda-válogatott

Továbbra sem gondtalanul készül a magyar férfikosárlabda-válogatott a szombati és a hétfői Európa-bajnoki selejtezőkre. Az ellentmondásos teszteredmények miatt a csapat egyik kulcsjátékosa, Vojvoda Dávid hazautazott, ám van remény arra, hogy még visszatérhet, a honosított Jones Jarred viszont nem állhat a kapitány rendelkezésére. Este pedig a bb1.hu portál szerint pozitív eset miatt a válogatott karanténba került.

2020. 11. 24. 18:15
Vojvoda Dávid ;  Simon, Krunoslav
Vojvodáék Litvánia ellen vagyis igazi sztárok ellen mutathatják meg magukat vasárnap este Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervekkel és a hétfői hírekkel ellentétben Vojvoda Dávid mégsem tagja a keretnek. A magyar férfikosárlabda-válogatott hétfőn este érkezett meg Szlovéniába, ahol november 28-án és 30-án Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseket játszik Ausztria, illetve a házigazda Szlovénia ellen. A járványhelyzet miatt a nemzetközi szövetség, a FIBA úgynevezett buborékban rendezi meg a selejtezőknek ezt a körét Ljubljanában.

 

Vojvoda Dávid játékára a jelek szerint nem számíthat a kapitány
Fotó: MTI/Varga György

 

Ahogy a Magyar Nemzet megírta, rengeteg bizonytalanság közepette két részletben kelt útra tegnap a keret, és bár sok kedvező hír is érkezett a csapatról, azt tudni lehetett, hogy a koronavírus még átírhatja Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány elképzeléseit. A buborékba végül ezek a játékosok költöztek be: Benke Szilárd, Eilingsfeld János, Ferencz Csaba, Filipovity Márkó, Darrin Govens, Hendlein Roland, Keller Ákos, Perl Zoltán, Pongó Máté, Ruják András, Szabó Zsolt, Tóth Norbert, Váradi Benedek, Pallai Tamás, Lukács Norbert.

Hétfőn este egyébként a távollétében első számú játékosnak tartott Vojvoda Dávid is elutazott Ljubljanába, ám kedden visszatért Magyarországra.

– Vojvoda Dávid tesztjei ellentmondásosak, ezért ment haza – mondta Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány. – Úgy láttuk jónak, hogy nem kockáztatunk, inkább otthon tisztázza az egészségügyi helyzetét. Nincs kizárva, hogy ha a diagnózis kedvező, akkor visszajön Ljubljanába, és csatlakozik a kerethez. Jones Jarrod viszont biztosan nem lesz velünk. A honosított amerikai center itt van a városban, hiszen az Olimpija Ljubljana játékosa, ám a klubja azt jelezte, hogy sérült, ezért nem állhat a rendelkezésünkre.

A játékosokat kedden ebéd előtt ismét tesztelték, ennek várhatóan szerdán lesz meg eredménye, és Ivkovics Sztojan annak az ismeretében jelöli ki a szűk meccskeretet.

FRISSÍTÉS. Kedden este a bb1.hu azt írta, információi szerint a délutáni tesztek közül Ferencz Csabáé pozitív eredményt hozott, ezért a magyar válogatott karanténba került. A Magyar Nemzet úgy tudja, szerda reggel újabb tesztelés következik, és akié pozitív lesz, azt elkülönítik, de a többiek edzhetnek, és készülhetnek a szombati, Ausztria elleni selejtezőre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.