Zidane győzelemmel tért vissza Madridba

Magyar Nemzet
2019. 03. 18. 17:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrontotta a Dortmund 43. születésnapját, miután a Bundesliga 26. fordulójában Berlinben 3-2-re legyőzte a magyar szakember által irányított Herthát. A végig feszült hangulatú találkozó hajrájában két hazai játékost is kiállítottak. Vedad Ibisevic a labdával arcon dobta a vendégek svájci kapusát, Roman Bürkit, a játékvezető pedig azt követően adott piros lapot a bosnyák csatárnak a 95. percben, hogy a videóbíró segítségével visszanézte az esetet. Az RB Leipzig, soraiban Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal, 1-0-ra győzött a Schalke vendégeként. A Stuttgartban döntetlent játszó Hoffenheimben a 63. percben állt be. A Mönchengladbach otthonában egy pontot szerző Freiburg keretéből ezúttal is hiányzott a sérült A Hannover megszakítás nélkül ötödször maradt alul a korábbi ferencvárosi tréner, Thomas Doll irányításával.

Bundesliga, 26. forduló: Mönchengladbach–Freiburg 1-1, Hertha–Dortmund 2-3, Augsburg–Hannover 3-1, Schalke–RB Leipzig 0-1, Stuttgart–Hoffenheim 1-1, Wolfsburg–Düsseldorf 5-2, Leverkusen–Werder Bremen 13.30, Frankfurt–Nürnberg 1-0, Bayern München–Mainz 6-0. Élcsoport: 1. Bayern München 60, 2. Dortmund 60, 3. RB Leipzig 49.

Zinedine Zidane (képünkön) győzelemmel tért vissza a Real Madrid kispadjára: a francia vezetőedző együttese 2-0-ra nyert a vendég Celta Vigo ellen a spanyol élvonal 28. fordulójában. A királyi gárda a korábban nélkülözött Isco 62., valamint Gareth Bale 77. percben szerzett góljával tartotta otthon a három pontot. „Nem volt tökéletes a játékunk, de sok pozitívumot láttam, és türelmesnek kell lennünk, hiszen még csak három edzést tartottam a csapatnak. Egyébként remek volt a hangulat, és mindig is otthon éreztem itt magam” – nyilatkozta Zidane. Az Atlético Madrid kétgólos vereséget szenvedett a Bilbao vendégeként, és a játékosai az első félidőben kapura lövéssel sem próbálkoztak. A bajnokságban ilyen először fordult elő, amióta Diego Simeone 2011 decemberében átvette a csapat irányítását.

Fotó: Reuters

La Liga, 28. forduló: Leganés–Girona 0-2, Bilbao–Atlético Madrid 2-0, Real Madrid–Celta Vigo 2-0, Huesca–Alavés 1-3, Eibar–Valladolid 1-2, Espanyol–Sevilla 0-1, Valencia–Getafe 0-0, Villarreal–Rayo Vallecano 3-1, Betis–Barcelona 1-4. Az élcsoport: 1. Barcelona 66, 2. Atlético Madrid 56, 3. Real Madrid 54.

A Serie A 28. fordulójában a listavezető és címvédő Juventus kétgólos vereséget szenvedett Genovában. A torinóiak kedden 3-0-s győzelemmel harcolták ki a nyolc közé jutást a Bajnokok Ligájában az Atlético Madrid ellen. Massimiliano Allegri vezetőedző így több játékosát is pihentette, köztük portugál szupersztárját, Cristiano Ronaldót is. A Bologna hátrányról fordítva győzött a Torino otthonában. A vendégek magyar válogatott középpályását, Nagy Ádámot nem nevezték a találkozóra.

Serie A, 28. forduló: Cagliari–Fio­rentina 2-1, Torino–Bologna 2-3, SPAL–Roma 2-1, Genoa–Juventus 2-0, Atalanta–Chievo 1-1, Empoli–Frosinone 2-1, Lazio–Parma 4-1, Napoli–Udinese 4-2, AC Milan–Internazionale 2-3. Az élcsoport: 1. Juventus 75, 2. Napoli 60, 3. Internazionale 53 pont.

A Premier League 31. fordulójában a Liverpool 2-1-re győzött a Fulham vendégeként, és a tabellán átvette a vezetést az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Manchester Citytől, amely nagy bajban volt az FA-kupa negyeddöntőjében. Josep Guardiola csapata kétgólos hátrányból fordítva végül 4-3-ra nyert a másodosztályú Swansea otthonában. A Wolverhampton viszont hazai pályán 2-1-re legyőzte, így kiejtette a BL-ben nyolc közé jutott Manchester Unitedet.

Premier League, 31. forduló: Bournemouth–Newcastle 2-2, Burnley–Leicester 1-2, West Ham–Huddersfield 4-3, Fulham–Liverpool 1-2, Everton–Chelsea 2-0. Az élcsoport: 1. Liverpool 76, 2. Manchester City 74/30 mérkőzés, 3. Tottenham 61/30.

Szoboszlai gólja

Vasárnap először volt kezdő bajnoki mérkőzésen az osztrák élvonalbeli Red Bull Salzburgban, végig is játszotta az Innsbruck elleni idegenbeli mérkőzést, és a 91. percben ő állította be a 2-0-s végeredményt. Az első csapatban, bajnoki mérkőzésen ez volt az első találata.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.