Johnny Depp dokumentumfilmmel érkezik a zürichi filmfesztiválra

Johnny Depp dokumentumfilmmel érkezik a Zürichi Nemzetközi Filmfesztiválra, Olivia Colman brit színésznő pedig életműdíjat kap – mondták el csütörtökön a fesztivál szervezői és egyúttal ismertették a szeptember 24-én kezdődő mustra teljes programját is.

Forrás: MTI2020. 09. 10. 22:00
Johnny Depp
Johnny Depp Fotó: Facundo Arrizabalaga Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 16. Zürichi Nemzetközi Filmfesztivál válogatásában 165 film szerepel, ezek közül 23 világpremier lesz. A filmek több mint felét nők rendezték – számolt be róla a Screendaily.

A játékfilmes versenybe 14 alkotást választottak a szervezők, köztük Ben Sharrock filmjét, a Limbót, Christos Nikou alkotását, az Applest, valamint Chaitanya Tamhane moziját, a The Discipline-t, Eliza Hittman művét, a Never Rarely Sometimes Alwayst és Cooper Raiff filmjét, a Shithouse-t. Ezek a produkciók korábban sikerrel szerepeltek más filmfesztiválokon, például Berlinben, Velencében vagy a Sundance Filmfesztiválon.

Iris Berben (középen), miután átvette az Aranyszem-díjat Elke Mayertől, a Spoundation Motion Picture ügyvezető igazgatójától (balra) és Christian Jungen fesztiváligazgatótól a 16. Zürichi Filmfesztivál hivatalos programismertetőjének alkalmából tartott sajtótájékoztatón
Fotó: MTI/EPA/Keystone/Walter Bieri

A dokumentumfilmes mezőnyben szintén olyan díjazott és elismert munkák láthatók majd, mint Radu Ciorniciuc filmje, az Acasa, My Home vagy Nathan Grossman portréja Greta Thunbergről, az I Am Greta, ami a közelmúltban Velencében debütált.

Johnny Depp a Crock Of Gold: A Few Rounds with Shane McGowan című dokumentumfilm producereként vesz részt a fesztiválon. Az ír költő, énekes és dalszerző előtt tisztelgő produkciót Julien Temple rendezte.

Johnny Depp
Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Zürichbe utazik Juliette Binoche és Til Schweiger is, akik pályafutásuk elismeréseként kapják meg a fesztivál Golden Eye díját. Olivia Colman, aki A kedvenc című filmért nyerte el az Oscart, szintén megkapja a Golden Eye életműdíjat, de ő online kapcsolódik be a ceremóniába.

Colman filmjét, a The Fathert, amelyben Anthony Hopkins a partnere, a fesztiválon is levetítik a rendező, Florian Zeller jelenlétében.

Olivia Colman
Fotó: MTI/EPA/David Swanson

Iris Berben német színésznőnek szintén Golden Eye életműdíjat ítélt oda a fesztivál, de ezt már csütörtökön átadták neki, mivel a színésznő a mustra idején Görögországban forgat majd, és karanténba kellett volna vonulnia, mielőtt beléphet Zürichbe.

Az október 4-ig tartó filmfesztiválon Chloé Zhao recessziós drámáját, a Nomadlandet, Regina King művét, a One Night In Miamit és a velencei filmfesztivál nyitó filmjét, Daniele Luchetti családi drámáját, a Laccit is vetítik majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.