Legújabb filmje Oscar-díjat érhet Anthony Hopkinsnak + videó

A film januárban debütált a Sundance filmfesztiválon, ahol egyöntetűen dicsérő kritikákat kapott.

Forrás: MW2020. 09. 15. 16:27
null
London, 2012. december 9. Anthony Hopkins brit színész a Hitchcock címû filmjének londoni bemutatóján 2012. december 9-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga) Fotó: Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 18-án érkezik az amerikai mozikba a The Father, Anthony Hopkins új filmje, amelyhez most az első trailer is megérkezett – írja az Origó.

A film januárban debütált a Sundance filmfesztiválon, ahol egyöntetűen dicsérő kritikákat kapott, akár a második Oscar-díját is elhozhatja a 82 éves színésznek A bárányok hallgatnak után. A filmet Florian Zeller rendezte a saját Molière- és Tony-díjas színdarabjából Christopher Hampton forgatókönyvíró közreműködésével, utóbbi Oscar-díjat nyert a Veszedelmes viszonyok című munkájáért 1988-ban.

A történet Anthony Hopkins idős apakaraktere és lánya kapcsolatára, valamint előbbi szellemi hanyatlására fókuszál. A címszereplő lányát Olivia Colman játssza, aki Oscar-díjat kapott A kedvenc című filmért, a további szereplők pedig Mark Gatiss, Imogen Poots, Rufus Sewell és Olivia Williams.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.