Ronaldinho szerint Messi korántsem minden idők legjobbja

Kapásból három korábbi legendát is az argentin elé sorol.

Forrás: MW2020. 09. 21. 8:39
RONALDINHO
Asunción, 2020. április 8. Ronaldinho egykori aranylabdás, világbajnok brazil labdarúgó egy asuncióni szállodába érkezik 2020. április 7-én, hogy ott házi õrizetét töltse. Ronaldinhót és fivérét egy hónapig börtönben õrizték, mert azzal vádolják õket, hogy hamis útlevéllel érkeztek Paraguayba. Most 1,6 millió dolláros óvadék ellenében helyezték õket házi õrizetbe. MTI/EPA/EFE/Nathalia Aguilar Fotó: Nathalia Aguilar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha azt gondolnánk, hogy a brazil világsztár, a pályafutását már befejező Ronaldinho és az argentin állócsillag, Messi nincsenek jóban, tévedünk. Korábban nemcsak csapattársak voltak a Barcelonában, de azóta is jó barátságot ápolnak – írja a hirado.hu.

Mégis, amikor Ronaldinhót megkérdezték, egyetért-e azzal a kijelentéssel, hogy a világ valaha volt legjobb labdarúgója, nemmel válaszolt.

„Szenzációs játékos. Ha az lenne a kérdés, hogy a mostani korszak legjobbja-e, igennel felelnék. De ott van előtte Pelé, Maradona és Ronaldo.” (Ronaldinho itt nem a portugál Cristianóra, hanem az „eredeti”, brazil Ronaldóra gondolt – a szerk.)

„Nem szeretek hasonlítgatni, pláne nem különböző korszakok zsenijeit” – magyarázta döntését a Grémio, a Paris SG, Barcelona és a Milan egykori sztárja.

Messi még korábban úgy nyilatkozott Ronaldinhóról, hogy neki köszönheti a Barca azt a változást, mellyel a klub újkori sikereire útjára lépett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.