Delhusa Gjon kikerült az intenzív osztályról

Delhusa Gjon koronavírus-fertőzéssel intenzív osztályra került. A 67 éves énekes korábban tíz napig próbálta magát kikezelni a fertőzésből, ám mivel az állapota nem javult, mentőt hívott, és azonnal kórházba szállították.

Forrás: MW2020. 11. 03. 22:14
Delhusa Gjon;
Ajka, 2015. április 8. Delhusa Gjon énekel Pad Ferencnek, az MSZP és a DK tapolcai országgyûlési képviselõjelöltjének választási gyûlésén Ajkán 2015. április 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Delhusa Gjon hosszú ideig nem hallatott magáról, s állapotáról egyedül testvére, Claudette számolt be a közösségi oldalán. Most a Blikknek az énekes párja, Fanni szólalt meg, aki jó híreket közölt. A cikket a Bors szemlézte – írja a beol.hu.

Delhusa Gjon. Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Gjoni már sokkal jobban van. A kétnapos megfigyelés és intenzív kezelés után a hét végére visszavihették a már lábadozó fertőzöttek kórtermébe, most úgy tűnik, hogy a jövő héten végre haza is térhet

– nyilatkozta a lapnak Delhusa Gjon párja, akivel a Bors is szerette volna felvenni a kapcsolatot, ám lapzártáig nem sikerült őt elérniük.

A 67 éves énekesről egyébként még október végén derült ki, hogy koronavírus-fertőzött, amiről a közösségi oldalán számolt be rajongóinak.

Hősies tíz nap után feladtam. Hívtam a mentőt, teszt pozitív, Korányiban teljes izolált magányban, az immunrendszerem erősségén a sor. Küldjétek az energiát. Nem szoktam sírni, de itt nincs más barátom

– írta akkoriban Gjoni, akiről néhány nappal később már a testvére jelentett.

Nemrég sikerült Gjonival beszélni. Sok jó hírünk nincsen, sajnos egy hét ittlét után most felvitték az intenzív osztályra, tüdő­oxigén-szintje 80 százalék alá esett, ezért azonnali állandó, eredménymutató megfigyelésre kellett átvinni. Automatikus kontrollerrel kellett ellátni. A gép folyamatos információt juttat az orvosokhoz – taglalta néhány nappal ezelőtt Delhusa testvére, Claudette.

Minden jel arra mutat, hogy az azonnali korrekciók lassan, de biztosan a javulás felé viszik Gjonit. Kezd visszajönni az étvágya. Tízpercenként újabb és újabb gyógy­szerekkel, infúzióval stimulálják a javulást – zárta a bejegyzésben a testvér, aki Fannihoz hasonlóan nem reagált a lap megkeresésére.

A mai napon csaknem négyezer új fertőzöttről számoltunk be. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést, és ha valaki nem tartja be a szabályokat, azt megbüntetik.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.