Sean Connery igencsak szokatlan módon kapta első főszerepét

A rendező most elárulta, hogyan esett a későbbi legendára a választása – írta az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 04. 17:07
Connery, Sean
Monaco, 1983. november 17. Sean CONNERY brit filmszínész, a "Jamais Plus Jamais" /Sohase mondd, hogy soha többé/ címû legújabb James Bond-film fõszereplõje a film európai bemutatója napján az elõtt a plakát elõtt, amely az elsõ, több mint 20 évvel ezelõtt készült James Bond film-fõszerepében ábrázolja õt. Fotó: - Forrás: MTI/FR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombaton 90 évesen elhunyt Sean Connery első főszerepét Alvin Rakoff rendezőtől kapta a Requiem for a Heavyweight című 1957-es tévés produkcióban 26 évesen.

Többször szerepelt nálam statisztaként – kezdte a 93 éves Rakoff, aki épp a Requiem For a Heavyweight című remake rendezésére készült, amikor az amerikai változat címszereplője, Jack Palance az utolsó pillanatban szólt, hogy nem tudja vállalni az angol verziót. A rendező szerint a felesége, Jacqueline Hill ajánlotta figyelmébe Conneryt:

„Péntek volt, hétfőn el kellett kezdenünk próbálni. Kétségbeesetten elkezdtem keresni színészeket, és egy meghallgatás közben felhívott a feleségem, hogy tegyek egy próbát Seannal. Erre mondtam, hogy kizárt, motyog, sosem csinált még ilyet. Jacqueline azt mondta, a nőknek tetszene. A többi pedig történelem.”

Sean CONNERY brit filmszínész, a „Jamais Plus Jamais” /Sohase mondd, hogy soha többé/ címû legújabb James Bond-film fõszereplõje
Fotó: MTI/FR

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA érhetik el.

Harrison Ford közös emlékkel búcsúztatja Sean Conneryt

„Az apám volt… nem az életben… de az Indy 3-ban. Addig nem ismered az igazi örömöt, amíg valaki nem fizet neked azért, hogy elvidd Sean Conneryt egy pattogó orosz motorbicikli oldalkocsijában egy kanyargós, döcögős ösvényen, és közben nézheted őt zötykölődni. Istenem, annyira jó móka volt – ha a mennyben van, remélem vannak golfpályáik. Nyugodj békében, barátom!” – idézi a People magazin Harrison Ford búcsúszavait.

A család szombaton jelentette be, hogy 90 éves korában Sean Connery végleg elszenderült. Őfelsége leghíresebb titkos ügynökeként, James Bond első filmbeli megtestesítőjeként tett szert világhírnévre. Hét Bond-filmben alakította a valóságban is létező brit külső hírszerzés, az MI6 007-es ügynökét, először 1962-ben.

Mint kiderült, a filmsztár az utolsó hónapjaiban demenciában szenvedett, amelyről felesége, Micheline Roquebrune számolt be:

„Ez már nem volt élet számára. Az utolsó időkben képtelen volt kifejezni magát. Legalább álmában halt meg, békésen távozott. Vele voltam egész idő alatt, elszenderült. Ezt akarta.”

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.