időjárás °C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

A 78 éves Harrison Ford ötödször is eljátssza Indiana Jonest

Forrás: MTI
2020.12.11. 13:29
A 78 éves Harrison Ford ötödször is eljátssza Indiana Jonest

Harrison Ford egy utolsó, ötödik filmben is eljátssza Indiana Jonest.

A Disney-filmet, amelynek főszereplője a 78 éves sztár lesz, James Mangold rendezi – írta meg pénteken a BBC News.

Az ötödik Indiana Jones-film 2022. júliusában debütál – közölte a Disney egy virtuális prezentáción csütörtökön, amelyen a tervezett Star Wars- és Marvel-produkciókról is beszámolt.

Harrison Ford egy 2013-ban adott interjújában arról beszélt, hogy szívesen visszatérne a kalandor történészprofesszor szerepében.

„Láttuk, ahogy a karakter az idők során fejlődött, és tökéletesen helyénvaló, hogy egy nagyszerű filmben visszatérjen” – mondta akkor Ford, azt is hozzátéve, hogy Indiana Jonesnak nem kell feltétlenül annyira „akcióorientáltnak” lennie. „Számomra az volt érdekes a karakterben, hogy volt bátorsága, esze, intelligenciája, és ha ijesztő helyzetbe is került, mindig sikerült túlélnie. Ezt el tudom játszani” – mondta.

Harrison Ford közel négy évtizeddel ezelőtt bújt először „Indy” bőrébe
Fotó: Youtube (képernyőfotó)

A film producere, Frank Marshall a közelmúltban szintén arról beszélt, hogy nem akarják más színésszel helyettesíteni Fordot. „Készül a forgatókönyv. Csak egy Indiana Jones lesz, és az Harrison Ford” – szögezte le.

A filmsztár 1981-ben, az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című filmben játszotta először Indyt, majd az Indiana Jones és a végzet temploma (1984), az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (1989) és a 2008-ban bemutatott Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmben is ő alakította a hőst.

A szélsőbal betiltana Oscar-díjas és kultuszfilmsorozatot is

Júniusban feketelistát készített a radikális baloldal, a nekik nem tetsző filmekről és ekkor került nyilvánosságra az az őrület is, hogy a listára felkerült Steven Spielberg, az egyébként demokrataszimpatizáns hollywoodi jelkép egyik Indiana Jones-filmje is. A bűne: az ősi hindu szokásokat primitívnek mutatja. De hát már Spielberg sem elég baloldali az új radikálisoknak.